Salade van zoete aardappel met geitenkaas en granaatappel

Salade van zoete aardappel met geitenkaas en granaatappel - www.truitjeroermeniet.be
Salade van zoete aardappel met geitenkaas en granaatappel – www.truitjeroermeniet.be

Voor ik van het bestaan van de Voedselzandloper afwist, stond de zoete aardappel of bataat niet erg vaak op het menu. Met zoete aardappel kan je nochtans bijna alles wat je met de gewone aardappel kan. Toch is er een groot verschil, en niet alleen qua smaak, want de zoete aardappel is véél gezonder. Deze zorgt niet voor hoge pieken in de suikerspiegel, zoals aardappelen dat doen en bevat ook zeer veel vezels en vitamines.

Allen aan de zoete aardappel dus, of toch af en toe, want de smaak is zeker niet te versmaden.  Ik ben er dol op. Deze winter plaatste ik al een receptje van zoete aardappelsoep, maar in de salade van vandaag komt deze minstens even goed tot z’n recht, of misschien wel nog beter. Aan jullie om te oordelen.

Ingrediënten voor 2 personen:

3 kleine zoete aardappelen, 1 rode ui, 1 granaatappel, 10 kerstomaatjes, halfzongedroogde tomaatjes, een rolletje geitenkaas (vaste structuur), rucola, sap van een 1/2 citroen, balsamicozijn, bieslook, peper, zout, olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne schijfjes of blokjes. Leg in een ovenschaal, overgiet met olijfolie, het sap van een 1/2 citroen en kruid met peper en zout. Zet 25 min. in de oven (of tot ze gaar zijn). Haal  uit de oven en laat afkoelen.

2. Snijd de ui in ringen. Vervolgens snijden we de  bieslook fijn. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

3. Schik op een bord rucola naar believen. Leg hierop de zoete aardappelen. Voeg de granaatappelpitjes, de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaatjes en de uiringen toe. Leg wat blokjes geitenkaas op het geheel. Druppel wat balsamicoazijn over de salade, kruid met peper en zout en overstrooi met bieslook.

 

 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*