Quiche met appel, geitenkaas en Gandaham

Quiche met appel, geitenkaas en Gandaham – www.truitjeroermeniet.be

’t  Is een van die dagen… ik ben een beetje lui. Ook al sta ik heel vaak en lang achter de potten, vandaag niet…. Het liefste plofte ik gewoon in de zetel, knipte ik eens met mijn vingers en werd ik onmiddellijk op mijn wenken bediend. De kaboutertjes laten zich jammer genoeg niet zien. Geen zin om veel te koken maar toch honger… een razende honger…zin in alle smaken. Zoet, hartig en goed gekruid.

Even zoeken naar één van de noodoplossingen die àltijd werken op luie dagen: juist, een quiche. Nee, niet steeds weer de klassieke quiche lorraine maar eentje die ik zelf in elkaar flans met de smaken waar ik op dit moment zin in heb. Ik ga eens voor iets anders: quiche met appel, geitenkaas en Gandaham. Hartig en zoet zijn verenigd en we werken het geheel af met verse tijm. 10 minuutjes werk en de oven maakt het af. Intussen plof ik toch maar even in die zetel… een goede uitvinding van die Fransen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn!

In stukjes gesneden is dit trouwens een leuk ideetje voor de paasbrunch.

Ingrediënten voor 1 langwerpige of ronde quiche:

 • 1 bladerdeeg of kruimeldeeg voor een ronde quiche of 4 bladerdeegvierkantjes voor een langwerpige quiche
 • 1 rolletje geitenkaas met korst
 • 2 el smeerbare geitenkaas
 • 2 appels
 • 4 plakjes Gandaham
 • 4 eieren
 • 2 dl lichte room (ik neem alpro soya cuisine)
 • een paar takjes verse tijm (of gedroogde tijm)
 • een snuifje peper
 • Nog nodig: bakbonen om het bladerdeeg eerst 10 min. blind te bakken alvorens het mengsel toe te voegen.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Neem een quiche bakvorm, bespuit met bakspray en bekleed met het bladerdeeg of laat het bakpapier eraan en leg in de vorm. Duw het deeg goed aan.
 3. Leg een vel bakpapier over het aangeduwde bladerdeeg en leg bonen (of rijst of keramische knikkers) in het bladerdeeg zodat het mooi plat blijft en schuif 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
 4. Snijd intussen de appels in kwartjes, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Bak ze ongeveer 2 à 3 min. in een beetje vetstof.  Haal van het vuur en zet even aan de kant.
 5. Snijd de geitenkaas in rondjes. Snijd de gandaham in reepjes.
 6. Meng de eieren met de lichte room en 2 el smeerbare geitenkaas. Klop los met een garde tot alles mooi glad is. Voeg hieraan een snuifje zout en peper, verse tijm naar smaak en de Gandaham toe.
 7. Giet het mengsel in het bladerdeeg. Schik nu de appeltjes en de geitenkaas in het mengsel.
 8. Zet 20 min. in de oven op 180°C.

Bon appétit!

Andere gerechten in een handomdraai 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*