Ovenschotel van wintergroenten en geitenkaas

Ovenschotel van wintergroenten en geitenkaas - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel van wintergroenten en geitenkaas – www.truitjeroermeniet.be

Ken je ze ook, die dagen dat je beter je bed niet uitgekomen was? De wekker gaat, je blijft nog even soezen en plots schiet je drie kwartier later weer wakker. Je loopt snel naar beneden om iets te drinken en een verdwaalde fles vruchtensap valt in duizend stukken op de grond. Snel opruimen, je klaarmaken en dan kan je gezellig aanschuiven in die file die, door de vertraging, intussen dubbel zo lang is. Je komt aan op het werk en duwt je auto nog net in een parkeerplaats waar niemand wil parkeren en waarvan je hoopt dat je er heelhuids weer uitgeraakt. Je bereikt eindelijk je bureau waar een hele stapel vertalingen je liggen toe te lachen terwijl je eigenlijk van plan was om die achterstand nu eindelijk eens weg te werken. Uit frustratie over een slecht begin van de dag is je lunch al om 10 u ’s morgens op. Zucht, de dag belooft lang te worden. ’s Avonds wil je naar je auto gaan in de parking en die lieftallige collega heeft je auto ingesloten. Je bereikt eindelijk de autostrade en voor het gemak is er ook nog een ongeval waardoor je nog lànger mag aanschuiven. Op zo’n dagen, geloof het of niet, heeft een foodie als ik er ook wel lak aan om nog veel tijd in de keuken door te brengen. Dat wordt een gerechtje in een handomdraai. In een van deze buien maakte ik deze ovenschotel van wintergroenten met geitenkaas. Om duimen en vingers af te likken. Even in de oven, heerlijke geuren en intussen even bekomen van de dag. Je kan maar beter vroeg in bed kruipen voor er nog meer ongelukken gebeuren. En als ze hierboven binnenkort nog zo’n dagje in petto hebben, dan zou het leuk zijn als ze even een seintje geven, dan blijf ik die dag lekker liggen.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote en zachte geitenkaasjes, 3 grote zoete aardappelen (of wortelen kunnen ook), 4 grote pastinaken (gewoon te koop in de supermarkt), 2 teentjes look, tijm, 1 citroen, 2 dl groentebouillon, peper, olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappel (of de wortelen) en de pastinaken en snijd ze in plakjes. Snijd de geitenkaas eveneens in plakjes.
  3. Neem een grote ovenschotel en schik hier dakpansgewijs afwisselend plakjes zoete aardappel, pastinaak, geitenkaas, tot de schotel helemaal vol is. Voeg nu de bouillon voorzichtig toe.
  4. Pers de teentjes look uit en verdeel over de groenten.
  5. Rits de tijm over het geheel. Kruid met wat peper en overgiet de groenten met een beetje olijfolie en wat citroensap.
  6. Zet 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C en geniet van de geuren. Smakelijk!

TIP: Je kan dit eveneens als bijgerecht serveren bij een stukje gevogelte of vlees.

Andere gerechten in een handomdraai vind je hier

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*