Jagerschotel

Jagerschotel – www.truitjeroermeniet.be

Wat een zaligheid! De kinderen hadden vandaag geen school en dat betekende … uitslapen, zomaar, midden in de week! Van die dagen mogen er meer zijn. Ik maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om één van hun lievelingsgerechten op tafel te toveren, ook al is het wat langer werk. Toen ik hen gisteren vroeg wat ze wilden eten, klonk het als uit één mond: jagerschotel. Het is een gerecht dat mijn mama ook voor mij klaarmaakte toen ik klein was en ik was er evenzeer dol op.

Het is een heerlijke schotel van savooikoolpuree (of wittekoolpuree), tomaten en kippengehakt. Voor wie liever geen aardappelen eet, geen enkel probleem. Je kan de aardappelen gewoon weglaten, maar denk er dan aan dat je dan meer groeten neemt om de aardappelen te compenseren. Zo is deze dan meteen voedselzandloper proof.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 600 g savooikool (of witte kool) en 600 g aardappelen of 1 volledige savooikool indien je geen aardappelen wilt gebruiken
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 500 g kippengehakt
 • 400 g tomatenblokjes
 • 2 el geconcentreerde tomatenpuree
 • 1 handvol platte peterselie
 • handvol gemalen kaas
 • een snuifje chilipoeder
 • alpro soya cuisine
 • nootmuskaat
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding:

 1. Snijd de savooikool fijn. Je kan dit met de hand doen maar met een keukenrobot is het zo gepiept (als je de afwas niet meetelt natuurlijk). Kook vervolgens de fijngesneden kool gedurende een 15-tal minuten gaar in wat water.
 2. Maak intussen een klassieke aardappelpuree indien je aardappelen gebruikt. Voeg de uitgelekte savooikool toe aan de aardappelpuree. Gebruik je geen aardappelen, kruid de savooi dan met zout, peper, nootmuskaat en een snuifje chilipoeder en roer een royale scheut alpro soya cuisine onder de savooi. Leg in een ovenschaal, dit is de eerste laag.
 3. Vervolgens maken we de tweede laag. Snij de ui en de look fijn en laat fruiten in een goede scheut olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en bak rul.
 4. Giet de tomatenblokjes bij het gehakt, voeg de tomatenpuree toe en meng goed. Kruid met peper, zout, chilipeper en laat even garen.Voeg ten slotte de fijngehakte peterselie toe. Dit mengsel gieten we over de eerste laag en bestrooien we met een handvol gemalen kaas.
 5. Plaats de schotel nu nog 5 min. onder de grill. Klaar! Deze bereiding vraagt inderdaad wat werk, maar het loont zeker de moeite!

TIP: Maak een dubbele portie en vries er eentje in voor dagen waarop je niet veel tijd hebt.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij gerust weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

Ander kindvriendelijke gerechten vind je hier.

Andere hoofdgerechten vind je hier.

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*