Banaan-chocoladesnoepje (zonder schuldgevoelens)

Banaan-chocoladesnoepje - Truitjeroermeniet.be
Banaan-chocoladesnoepje – Truitjeroermeniet.be

Als ik ’s avonds, lekker lang uitgezakt in de sofa lig, krijg ik vaak van die aanvallen: zin in koekjes, snoepjes,… eigenlijk alles wat een mens beter niet eet zonder dat de weegschaal doorslaat. Je trekt de koelkast 100 keer open maar daar ligt nu net niet waar je eigenlijk zin in hebt. Die wortel laat je vééél liever liggen waar hij ligt. Dan maar naar de voorraadkast.  Pakjes chips lachen je tegemoet, maar geef je hier ook aan toe, want ’s nachts ben je weer boos op jezelf omdat je weer eens niet aan de verleiding hebt kunnen weerstaan. Gisteravond was weer zo’n avond en toen bedacht ik dit gezonde banaan-chocoladesnoepje. Het smaakt even lekker als een écht snoepje en het kan totaal geen kwaad. Wie wil dat nu niet?

Ingrediënten voor een twaalftal banaan-chocoladesnoepjes :

1 grote banaan, 75 g zwarte chocolade (70% cacao), eventueel wat kokospoeder

Snijd de banaan in plakjes van ongeveer een centimeter. Smelt de chocolade au bain-marie (let op dat de onderkant van het pannetje waarin je de chocolade smelt, niet in aanraking komt met het kokende water, anders gaat deze stollen). Doop nu de plakjes banaan in de chocolade. Dit gaat heel handig met behulp van een satéstokje. Leg op een bord bekleed met wat bakpapier en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Eventueel kan je er nog wat kokospoeder overstrooien.

Reken maar dat je er niet kan afblijven en dat schuldgevoel blijft uit.

7 Reacties

  1. Pingback: Tips voor een herfstpicknick - mamaexpert

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*