Hartige pompoentaart met verse kaas

Hartige pompoentaart met verse kaas - www.truitjeroermeniet.be
Hartige pompoentaart met verse kaas – www.truitjeroermeniet.be

Nog even en het is weer zover: Halloween! De griezeligste individuen die van bel tot bel gaan, iedereen die lekkers uitdeelt, zo leuk voor kinderen. Het moet geweldig zijn om dat eens mee te maken in de landen waar het ontstaan is en om heel hard te kunnen roepen “Trick or treat”. Gelukkig is de hype naar hier overgewaaid, want elke reden is goed voor een feestje, toch? Onze kinderen zijn in ieder geval van dat oordeel! Ze zijn al naarstig aan het snuisteren in de verkleedkoffer op zoek naar verkleedkledij. Binnen een paar dagen lopen ze gegarandeerd al in huis rond als heks of pompoen, om al even te “oefenen” want anders is het vééél te snel om.

Wie “Halloween” zegt, zegt ook in één adem “pompoen”. Weeral een reden om mijn lievelingsgroente naar boven te halen en er deze snelle, hartige pompoentaart met verse kaas mee te maken. Ik testte het dit weekend al even uit en, naast de mooie kleur, is het echt yummie, ook voor kinderen (tenminste, dat vonden de mijne dan toch). Ideaal om die dag op tafel te brengen: geen uren in de keuken en je kan genieten van de griezelbezoekjes. Deze taart is zowel warm als koud lekker. HAPPY HALLOWEEN!

Ingrediënten voor 1 pompoentaart:

1 bladerdeeg, 500 g geschilde pompoen, 150 g verse kaas (bijv. Philadelphia), 2 eieren, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 koffielepel gemberpoeder (of een stukje verse gember), 1 koffielepel kurkuma, cayennepeper, zout.

Bereiding:

  1. Doe de geschilde pompoen in blokjes en kook gaar in licht gezouten water. Haal uit het water en laat afkoelen.
  2. Bekleed een ronde quichevorm met het bladerdeeg. Leg bakparels( of rijst) in het baderdeeg en zet ongeveer 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden. De  bakparels zorgen ervoor dat het bladerdeeg mooi plat blijft.
  3. Mix in een blender pompoen, verse kaas, eieren, mosterd, tomatenpuree, gember, kurkuma, cayennepeper en een snuif zout.
  4. Giet het mengsel in het bladerdeeg.
  5. Zet 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Andere gerechten in een handomdraai

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*