Perzikenmousse met geconfijte perziken en viooltjes

Perzikenmousse met geconfijte perziken en viooltjes - www.truitjeroermeniet.be
Perzikenmousse met geconfijte perziken en viooltjes – www.truitjeroermeniet.be

Velen hebben de vakantie misschien al achter de rug, bij ons moet ze nog komen. Binnen een paar dagen vertoeven we in (nog) warmere oorden. Een zalig vooruitzicht maar dat betekent ook dat we die overvolle koelkast moeten leegmaken. Dat wordt een heel karwei want ze puilt letterlijk uit. Té veel kookideeën die niet uitvoerbaar zijn binnen de gegeven tijd. Dit zullen dus nog hééél productieve dagen moeten worden. Een hele voorraad aan perziken moest er ook nog doorgejaagd worden, ideaal voor een lekker dessertje, namelijk perzikenmousse. De in rosé gekoelde witte perziken zorgen hier voor de heerlijke doorsmaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

6 witte perziken, 2,5 dl room, 2 el agavesiroop of honing, 10 cl siroop van viooltjes (in de supermarkt, bv. merk Monin), 3 dl roséwijn

Bereiding:

1. Schil de perziken en verwijder de pit. Mix 5 perziken glad. Voeg 1 el agavesiroop en een scheutje viooltjessiroop toe. De 6 e perzik houden we apart.

2. Klop de room op en spatel voorzichtig door de gemixte perziken.

3. Giet in glaasjes en laat minstens 4 u opstijven in de koelkast.

4. De laatste perzik schillen we en snijden we in partjes. Verwarm de roséwijn met de agavesiroop of honing en de siroop van viooljtes. Laat 30 min. sudderen op een laag vuurtje. Laat de perziken afkoelen in de wijn.

5. Als de mousse opgesteven is, leg dan de geconfijte perziken op de mousse en versier met een viooltje.

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*