Pasta vongole met citroentwist

Pasta vongole met citroentwist - www.truitjeroermeniet.be
Pasta vongole met citroentwist – www.truitjeroermeniet.be

Pasta vongole staat in mijn top 5 van lievelingsgerechten. Ik zou het echt elke dag kunnen eten. Thuis of bij de Italiaan, ik kan er niet aan weerstaan.  Ook al zitten er heel weinig ingrediënten in, de smaak is voor mij onovertreffelijk. Anderzijds is het ook een kunst om met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers op tafel te toveren. Die Italianen kennen er wat van. Bestel ik op restaurant pasta vongole, dan is mijn bord allerminst veilig. Mijn dochters kunnen er immers ook niet afblijven. Ik kan dus wel stellen dat dit gerechtje ook kids proof is, toch als je kinderen houden van schaaldieren. Ik heb al vele versies uitgeprobeerd en op restaurant gegeten, daarom geef ik nu aan jullie mijn favoriete samenstelling mee. Probeer het eens uit, het is écht om duimen en vingers bij af te likken.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 g (volkoren) spaghetti, 1.5 kg vongole- of venusschelpen, 3 sjalotjes, 2 teentjes look, 1.5 dl witte wijn, sap en zeste van een 1/2 citroen, 2.5 dl visbouillon, handvol fijngesnipperde peterselie,

Bereiding:

1. Was de vongole/venusschelpen minstens 5 x tot het water helder is en alle zand uit de schelpen verdwenen is.

2. Kook de pasta al dente en zet even opzij.

3. Versnipper sjalot en look en fruit in olijfolie. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol even verdampen. Voeg sap en zeste van de citroen toe. Voeg ten slotte de helft van de peterselie toe. Houd warm op een laag vuur.

4. In een andere kookpot verwarmen we de visbouillon en koken we de vongoleschelpen gaar in ongeveer 4 à 5 min (tot alle schelpen open zijn). Verwarm intussen de pasta.

5. Voeg 2 dl van het kookvocht van de vongoleschelpen toe aan de saus en verwarm nog even.

6. Serveer de pasta met de schelpen en overgiet met de saus. Bestrooi met de overige peterselie. Heerlijk!

 

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

 

 

2 Reacties

  1. Pingback: Top 5 Seafood Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*