Truitjeroermeniet in Knack Weekend

In Weekend Knack
In Knack Weekend

Een aantal maanden geleden, toen mijn blog nog maar net in de startblokken stond, zochten ze voor Knack Weekend hobbykoks voor de rubriek “Hoe maakt u het?”. De selectie gebeurde op basis van het insturen van drie recepten rond een bepaald thema. Na lang twijfelen besloot ik toch om ervoor te gaan. Ik koos ervoor om drie voorgerechtjes in te sturen en ging in de keuken aan de slag om drie creaties te verzinnen. Mijn vinger bibberde toen mijn mail klaar was en ik eindelijk op “SEND” duwde. Gelukkig werd mijn geduld niet lang op de proef gesteld want de dag erna kreeg ik al een “go” van hoofdredacteur Pieter van Doveren. Hij nodigde me uit voor een telefonisch interview. Het was een stressmomentje maar Pieter van Doveren was enorm aangenaam.

Nu volgde nog de fotoshoot thuis met fotografe Diane Hendrikx. Als je weet dat Pieter van Doveren en Diane Hendrikx meewerkten aan het laatste kookboek “PH9715” van Piet Huysentruyt, dan vraag je je wel af wat zo’n vrouw bij jou thuis komt doen als je aan het koken bent. Begin juli was het dan eindelijk zo ver. Ik mocht mijn drie gerechtjes maken in haar bijzijn. De weergoden waren mij niet gunstig gezind want het was zowat de warmste dag van het jaar, 38 graden. Om dan een potje te staan koken, ideaal is het niet. De zenuwen gierden door mijn lichaam maar verdwenen als sneeuw voor de zon toen Diane Hendrikx binnenwandelde. Wat een zalige vrouw! Ik vergat bijna dat ik nog moest koken. Na ongeveer drie uur was alles achter de rug en had ik spijt dat het al afgelopen was. Dagenlang smaakte ik nog de geneugten van deze ervaring. Aangezien de rubriek stil ligt in de zomer, moest ik nog even wachten voor de publicatie. Maar gisteren was het dan eindelijk zover: ik stond effectief in Knack Weekend nr 35. De hapjes zijn drie eigen creaties. Ik zette ze al eerder op de blog, maar hier hebben jullie ze nog eens allemaal op een rijtje:

  1. Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room
Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room en mierikswortel - www.truitjeroermeniet.be
Tartaar van kiwi en gerookte forelfilet met zure room en mierikswortel – www.truitjeroermeniet.be

2.  Lasagnetulpje met vulling van kip, champignons en citroenzeste

Lasagnetulpje met vulling van kip, champignons en citroenzeste - www.truitjeroermeniet.be
Lasagnetulpje met vulling van kip, champignons en citroenzeste – www.truitjeroermeniet.be

3. Panna cotta van venkel met tomatensalsa

Panna cotta van venkel met tomatensalsa - www.truitjeroermeniet.be
Panna cotta van venkel met tomatensalsa – www.truitjeroermeniet.be

 

 

 

 

 

 

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*