Tortilla met ui en paprika – kids proof

Tortilla met ui en paprika - www.truitjeroermeniet.be
Tortilla met ui en paprika – www.truitjeroermeniet.be

Iedereen die wel eens met de auto naar het Zuiden tuft, kent ze wel, die wegrestaurants langs de “Autoroute du Soleil” waar je veel te veel betaalt om slecht te eten. Dat is in ieder geval wat wij ervan vinden. We hebben er ons een aantal keer aan gewaagd maar de kinderen waren er niet over te spreken met een hoop gezeur tot gevolg. We hebben de pogingen opgegeven en nemen nu onze picnic mee. Een rit van 1000 km met enkel sandwiches is een optie maar om toch wat variatie te brengen in die lange rit, maak ik de avond ervoor deze heerlijke tortilla met ui en paprika. Deze is gemakkelijk om mee te nemen, voedzaam en onze kinderen vechten om het laatste stukje. Deze tortilla is dezer dagen trouwens ook heel erg geschikt voor een luie picnic onder een eenzame boom of een heerlijke lunch op een smoorhete dag geserveerd met een groene, frisse salade. Ik deed aardappelblokjes in de tortilla maar wie het liever Voedselzandloper proof houdt, kan deze perfect vervangen door zoete aardappelblokjes, minstens even heerlijk.

Ingrediënten voor 1 grote tortilla:

 • 3 middelgrote (zoete) aardappelen
 • 1 paprika
 • 1 grote ui
 • 6 eieren
 • bieslook
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereiding :

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Kook de (zoete) aardappelen gaar, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes
 • Snijd de paprika en de ui in kubusjes en stoof aan in olijfolie in een grote pan en kruid met peper en zout. Voeg de (zoete) aardappelblokjes toe.
 • Kluts de eieren, kruid heel goed af met peper en zout naar eigen smaak, voeg de bieslook toe en giet dit mengsel bij de paprika en de ui in de pan.
 • Laat garen gedurende 8 minuten op een laag vuur.
 • Zet de pan nu gedurende 10 min in een oven van 180°C. Opgelet als je de pan eruit haalt, de steel is gloeiend heet. Laat het ei nu afkoelen zodat alles stolt.
 • Plaats nu een bord ter grote van de pan op de pan zodat je de tortilla kan omdraaien op het bord. De tortilla ligt nu met de onderkant naar boven op het bord. Keer nu nog éénmaal om op de schotel zodat de mooie kant naar boven ligt . Snijd in punten en serveer met een groene, frisse salade.

Andere gerechten in een handomdraai vind je hier

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*