Kip in de oven met gremolata, tomaten en courgette

Kip in de oven met gremolata, tomaten en courgette - www.truitjeroermeniet.be
Kip in de oven met gremolata, tomaten en courgette – www.truitjeroermeniet.be

Het schooljaar heeft zijn intrede weer gedaan en dat lokt verschillende reacties uit. De oudste dochter is dolenthousiast want ze heeft een “o zo coole juf” en de jongste haat dan weer het vroege opstaan en het feit dat ze een hele dag stil moet zitten. Zo verwoordt ze het ook. Toen ik haar gisteren vroeg wat ze gedaan had op haar eerste schooldag, antwoordde ze: een hele dag op een stoel aan een bank gezeten, en toen trok ze een sip gezicht. Wat ze dan w├ęl weer leuk vond, is dat ze naast haar vriendinnetje mag zitten. Nu moet er ’s morgens nog gesleurd worden om ze uit bed te krijgen maar tegen volgende week zal de routine weer als gegoten zitten. Om ze op die tweede schooldag even te verwennen, maakte ik tegen hun thuiskomst een gerechtje waar ze altijd blij van worden (en zij niet alleen ­čÖé ). Kip is hier, in alle vormen en smaken, een favoriet. Op tal van wijzen al klaargemaakt, ze zijn er altijd even dol op. Vandaag werd het een heerlijke kip in de oven met gremolata en tomaten, de laatste stuiptrekkingen van een mooie zomer. We evolueren stilaan naar de herfstkeuken en daar kijk ik dan ook weer naar uit: dampende schotels, verwarmende soepen, pompoenbereidingen, en noem maar op. Maar eerst nog even genieten van de laatste dagen zomer (in theorie dan toch).

Ingredi├źnten voor 4 personen:

4 kipfilets, 1 bussel peterselie, 1 citroen, 1 teentje look, 2 kleine courgettes, kerstomaten, peper, zout, olijfolie

Bereiding:

  1. Eerst maken we de gremolata. Snipper de look en de peterselie fijn. Snijd de schil van de citroen fijn. Meng deze ingredi├źnten onder elkaar.

Gremolata

2. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak kort aan in olijfolie (tot de kipfilet dichtgeschroeid is) in een pan.

3. Snijd de courgettes doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes.

4. Neem een ovenschotel, giet er wat olijfolie in en leg de kipfilet erin. Verdeel de gremolata over de kipfilets. Schik de courgette erbij. Kruid deze met peper en zout. Voeg nog wat citroensap toe.  Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

FullSizeRender (38)

5. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaten toe.

6. Haal uit de oven en serveer. Lekker met ovengebakken rozemarijnaardappeltjes (niet voor voedselzandlopers).

Dit recept is voedselzandloper proof.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*