Kokos quinoa met limoenrasp en granaatappel

Kokos quinoa met limoenrasp en granaatappel - www.truitjeroermeniet.be
Kokos quinoa met limoenrasp en granaatappel – www.truitjeroermeniet.be

Wie beweerde dat rijstpap oubollig is? Helemaal niet, alleen veranderen de tijden en de daarbij horende tendensen. Wie heeft er als kind geen rijstpap gegeten? Ik in ieder geval, met extra veel bruine suiker. Vol ongeduld boven een dampend potje, tot het koud genoeg was om naar binnen te werken, om daarna tevreden en voldaan verder te spelen. Jongens, kon dat smaken. En dat kan het nog… alleen heb ik vandaag die rijstpap in een modern en gezond jasje gestoken. Deze heeft niet de nostalgische  smaak van weleer, maar hij is minstens even lekker. Voor de gezonde versie heb ik de rijst vervangen door quinoa. Klaargemaakt op het vuur in kokosmelk wordt deze heerlijk smeuïg. De bruine suiker laten we even voor wat het is. We gaan voor een frisse versie met citroenmelisse, limoenrasp, afgewerkt met granaatappel. Deze frisse versie is een heel lekker dessert, maar het kan ook prima als ontbijt. Niets dan voordelen, toch?

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g quinoa, 3 dl kokosmelk/kokoscrème, 1 vanillestokje, 1 el agavesiroop (wil je dit gerecht 100% voedselzandloper, neem dan 1 kl steviapoeder), 1 limoen, 1 granaatappel, citroenmelisse (kruid te koop in de supermarkt of het tuincentrum bv. Aveve ) .

Bereiding:

1. Doe de quinoa in een zeef en spoel onder stromend water. Doe in een pan en kook gaar in water. De verhouding is 1 kop quinoa, 2 kopjes water.

2. Als de quinoa gaar is, voeg dan 2 dl kokosmelk toe en laat op een zacht vuur opnemen door de quinoa. Snijd het vanillestokje open en voeg doe de zaadjes toe. Rasp de schil van de limoen fijn en pers de limoen uit. Vervolgens voegen we de agavasiroop/stevia, een paar blaadjes citroenmelisse en een aantal druppels limoensap aan de quinoa toe.

3. Zet het vuur uit en laat de quinoa volledig afkoelen. (Dit kan je versnellen door de pan in koud water te zetten). Verwijder de citroenmelisse.

4. Haal intussen de pitjes uit de granaatappel en hou apart.

5. Schep in een kommetje een paar lepels quinoa. Leg daarbovenop een 2-tal lepels kokosmelk/kokoscrème. Werk af met limoenrasp, de granaatappelpitjes en een paar blaadjes citroenmelisse.

Smakelijk!

Andere ontbijt-ideetjes vind je hier

Andere dessertjes vind je hier

Eén reactie

  1. Pingback: Top 5 Quinoa Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*