Ossobuco voor 4 joelende meisjes

Ossobuco - truitjeroermeniet.be
Ossobuco – truitjeroermeniet.be

Gisteravond zijn de ouders naar huis gekomen. Ze zijn een paar weken op vakantie geweest en de kinderen zijn door het dolle heen want ze hebben ze heel hard gemist. Doorheen het jaar worden ze volop verwend door hun grootouders, dus nu ze naar huis komen is het voor hen groot feest. Ook mijn zus is van de partij met haar twee meisjes. 4 meisjes samen, dat is dolle pret. Onze gesprekken komen niet meer boven het gejoel uit. Voor zo’n gelegenheid zoek ik dan ook een hoofdgerecht dat bij iedereen in de smaak valt. De meisjes van mijn zus zijn dol op de Italiaanse keuken, dus wordt het een lekkere Ossobuco.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kalfsschenkels, speltbloem, olijfolie, 2 tomaten, 680 g passata rustica, 3 wortelen, 1 courgette, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, peper en zout, chilipeper, 1 dl witte wijn, 1 el groentenbouillon, volkoren spaghetti, parmezaanschilfers, platte peterselie, kruidentuiltje van laurier en tijm.

1. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze door de speltbloem.

2. Bak ze mooi bruin in wat olijfolie en leg even aan de kant.

3. Snijd alle groenten in brunoise en bak ze aan in wat olijfolie. Leg het vlees bovenop de groenten en voeg de passata toe.

4. Overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en zout en de groentenbouillon. Maak een kruidentuiltje van laurier en tijm met behulp van keukentouw en voeg toe. Laat minstens 2 uur pruttelen op een zacht vuur.

5. Als het vlees gaar is, kook dan de pasta gaar in licht gezouten water.

6. Schaaf de parmiggiano in schilfers en snijd de peterselie fijn.

7. Schik de pasta op het bord en overgiet met een paar druppels olijfolie. Bestrooi met parmezaan en fijne peterselie. Serveer er een kalfsschenkel bij en schenk er saus over.

Andere kindvriendelijke gerechten 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*