Aziatische schotel, ook voor mini-mensjes

Aziatische schotel, ook voor mini-mensjes - www.truitjeroermeniet.be
Aziatische schotel, ook voor mini-mensjes – www.truitjeroermeniet.be

Chinese gerechten zoals ze opgediend worden in de huidige Chinese restaurants scheren al lang geen hoge toppen meer, mits uitzonderingen natuurlijk. Terwijl vele van deze restaurants vroeger heel druk bezocht werden, want dit was ooit heel exotisch, moet je nu ’s avonds maar langsrijden om te zien dat deze vaak helemaal leeg zijn. Je zou je soms kunnen afvragen hoe deze mensen nog kunnen overleven. De lekkere Thaïse en Viëtnamese restaurants hebben al lang hun plaats verdreven met een puurdere en gezondere keuken.

De Aziatische keuken heeft enorm veel te bieden. Ze heeft heerlijke producten en ingrediënten die ware smaakbommetjes in de mond zijn. Sushi, wokschotels, sausjes op basis van soja, wasabi,…  zijn intussen enorm populair. Op deze woensdag-kidsdag heb ik voor jullie een Aziatische schotel dat ook bij de mini-mensjes in de smaak zal vallen.  Paprika, soyascheuten, champignons, spitskool, koriander en gemarineerde varkenslapjes zijn de hoofdrolspelers van de dag en vormen samen een lekkere combinatie. Met “lijst of met flietjes”? Met rijst natuurlijk.

Ingrediënten voor 4 personen: 

Voor de marinade:

3 el soyasaus, 2 el oestersaus, 2 el teriyaki, 4 el zachte chilisaus, 3 à 4 cm gember fijngesneden, 2 teentjes look

Voor de schotel:

1 grote ui,  1 teentje look, 2 paprika’s, 200 g champignons, 1/2 kleine spitskool, 250 g soyascheuten, 1 chilipepertje, sap van 1/2 citroen, 1 stengel citroengras, 500 g dikke varkensspieringkotelet (moet ongeveer 4 cm dik zijn. Is zo te koop in de supermarkt of laat dik snijden), 3 pijpajuintjes, een bosje verse koriander, peper, zout, chilipoeder.

IMG_1044

Bereiding:

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de kotelet in zeer dunne plakjes en leg in de marinade.

2. Snijd alle groenten in reepjes. Het chilipepertje snijden we in kleine rondjes.

3. Neem 2 grote pannen. In de ene pan fruiten we de ui en de look aan op een matig vuur. Tegelijkertijd bakken we in de andere pan we nu één voor één de andere groenten aan (niet te lang, ze mogen nog wat knapperig zijn) en voegen ze nadien ook één voor één toe aan de pan met ui en look tot alle groenten opgebakken zijn, met uitzondering van de soyascheuten. Voeg het citroengras toe en laat alles op een zacht vuur garen

4. Haal het vlees uit de marinade en bak kort aan op een hoog vuur. Voeg vervolgens ook toe aan de schotel. Verwijder het citroengras.

5. Voeg het citroensap en 3 el van de marinade toe. Voeg de soyascheuten toe en roer goed om. Deze mogen niet te lang meegaren, ze zijn zoveel lekkerder als ze nog lekker knapperig zijn.

6. Kruid goed met peper, zout, chilipoeder, pijpajuin en koriander.

Serveer met rijst (zonder rijst is dit gerecht Voedselzandloper proof). Smakelijk!

TIPS: 

1. Je kan deze schotel ook met fijngesneden kip maken

2. De 1/2 spitskool die je over hebt, kan je even kort garen in kokend water en nadien in de diepvriezer steken voor een volgende keer.

Andere gerechtjes die ook kidsproof zijn vind je hier

 

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*