Met bloemkoolkoekjes het weekend in

Met bloemkoolkoekjes het weekend in - www.truitjeroermeniet.be
Met bloemkoolkoekjes het weekend in – www.truitjeroermeniet.be

Joepie, vrijdag! De week zit er weer op. En als jullie nog op het werk zitten, afronden die handel! Spring in je wagen, zet de muziek snoeihard en geniet. Misschien hebben jullie hele leuke plannen: een weekendje weg, een restaurantje, een feestje bij vrienden,… Ik ben waarschijnlijk niet de enige die vrijdagavond met open armen verwelkomt en het zondagavond moeilijk heeft om afscheid te nemen. Gelukkig beginnen de dagen nu te lengen en zitten we binnenkort weer ’s avonds buiten met een fris glaasje wijn en een hapje.

Ik trek mijn koelkast open en er ligt nog een bloemkool in. Laten we daar dan maar mee aan de slag gaan. Niet om een alledaagse bloemkool met witte saus te maken, maar wel een heerlijk hapje, namelijk bloemkoolkoekjes met geitenkaas, mierikswortel en garnalen. Eenvoudig en o zo heerlijk!

Recept koekjes: gebaseerd op Libelle Lekker

Ingrediënten voor een 8-tal koekjes:

3o0 g bloemkool, 1 kleine ui, 4 el bloem, een aantal druppels citroensap, 1 kl curry, 2 eieren, een handjevol peterselie, 1 kl bakpoeder

Ingrediënten voor de topping:

200 g geitenkaas, 1 el mierikswortelpasta, 100 g garnalen, 2 pijpajuintjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook gaar. Prak fijn met een vork.

3. Snijd de ui fijn.

4. Meng de bloemkool met de ui, de bloem, het bakpoeder, het citroensap, de curry en de fijngesneden peterselie.

5. Klop de eieren los en meng onder het geheel.

6. Leg een uitsteekvormpje op een bakplaat bekleed met bakpapier en vul met het mengsel. Doe dit ongeveer 8 keer voor 8 koekjes. Zet ongeveer 5 min. in de oven.

7. Meng intussen de geitenkaas met de mierikswortel. Snijd de pijpajuin fijn.

8. Beleg de koekjes met het mengsel van geitenkaas en mierikswortel. Leg daarbovenop de garnalen. Bestrooi met de fijngesneden pijpajuin.

Hemels!

Fijn weekend!

Andere hapjes vind je hier.

6 Reacties

 1. De ketele Mireille

  Het soepje van zoete aardappel was overheerlijk !

 2. Mijn zoontje van 7 is ze nu aan het maken, met een hartjesvorm. Ik ben benieuwd!

  • Waaw, Karin, wat een superkok heb jij in huis zeg. Super! Ik hoop dat ze smaken. Ben benieuwd 😉

   • Goedgekeurd en hij was fier op zijn creatie! Hij smikkelde er echt van, iets wat ze zelf maken is altijd lekkerder. Zijn ze bij jou echt een koekje? Want dan hebben we ze misschien iets te dik gemaakt, nu was het eerder een groenteburger. Niet echt stevig. Of net iets te weinig bloem ingedaan.. Maar wel lekker! Dit maken we zeker opnieuw.

    • Ik kan geloven dat hij fier is als hij zoiets al maakt. Felicitaties aan je zoontje. Hier waren het ook net kleine burgertjes hoor, ze moeten niet te hard zijn. in ieder geval bedankt, zó plezant.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*