Panna cotta van pompoen met tomatensalsa

 

Panna cotta van pompoen met tomatensalsa - truitjeroermeniet.be
Panna cotta van pompoen met tomatensalsa – truitjeroermeniet.be

Als je mij vraagt aan welke groente ik denk als ik het woord “winter” hoor, dan hoef ik daar niet over na te denken. “Winter” en “pompoen” komen gelijktijdig in mijn hoofd op. Pompoen is zo’n dankbare groente. Het vraagt zeer weinig onderhoud in de moestuin en je kan er werkelijk alles mee maken, om nog maar te zwijgen over de mooie oranje kleur. Pompoen geeft je onmiddellijk zin om lekkere winterse stoofpotjes te maken….of iets heel verfijnds…. zoals dit: een heerlijke panna cotta van pompoen met tomatensalsa!

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de panna cotta:

500 g pompoen, 2,5 dl alpro soya cuisine, 2 g agar-agar (alternatief voor gelatineblaadjes, gewoon te koop in de supermarkt), sap van 1/2 citroen, 1/2 pepertje, een stukje geschilde gember (1 à 2 cm), chilipoeder, peper en zout

Voor de tomatensalsa:

1 sjalot, 1 tomaat in blokjes, 200 gr tomatenstukjes uit blik, 6 plakjes jalapenos (grote zoete peper, te koop in de supermarkt), 1 bosje koriander , peper,  zout

Bereiding panna cotta:
1. Snijd de pompoen in grove stukken en kook gaar in gezouten water. Giet het water weg en voeg soya cuisine, citroensap, het fijngesneden pepertje, het stukje geschilde gember, chilipoeder, peper en zout toe.

2. Mix de pompoen met de andere ingrediënten fijn.

3. Verwarm het geheel opnieuw, voeg de agar-agar toe, laat nog 2 min. doorkoken en roer heel goed om.

4. Giet in mini-ovenschoteltjes of iets gelijkaardigs en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Bereiding tomatensalsa:

Mix alle ingrediënten met uitzondering van de koriander (niet té fijn). Versnipper de koriander en voeg toe aan de salsa.

Serveer de panna cotta en overgiet met de tomatensalsa. Heerlijk!

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*