Smaakbom van zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep - www.truitjeroermeniet.be
Zoete aardappelsoep – www.truitjeroermeniet.be

 

De zoete aardappel behoort, in tegenstelling tot wat vorm, structuur en naam doen vermoeden, niet tot de familie van de aardappelen. Het is één van die vergeten groenten die sinds enige tijd terug op de voorgrond treden en aan een ware hype bezig zijn. Zoete aardappel is gezond, heerlijk zacht van smaak en de roze variant bevat veel vitamine C. Deze wordt enorm geapprecieerd door voedselzandloper-aanhangers.

Meer dan redenen genoeg dus om daar iets lekkers mee te maken. Ik maakte er vorige week een soep mee, een soep die insloeg als een bom, een échte smaakbom. Je kan er echt niet genoeg van krijgen. Tegen de avond was er al helemaal niets meer in de kom aan te treffen. Sommige huisgenootjes hadden vast en zeker ook de smaak te pakken.

Ingrediënten:
600 g zoete aardappel, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 l kippenbouillon, 200 ml kokosmelk, 1 citroengras, sap van 1 citroen, 2 kl kerriepoeder, verse koriander, peper en zout, olijfolie

Bereiding:
1. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken.
2. Snipper de ui en de knofloof fijn.
3. Verhit olijfolie in een grote kookpot en fruit de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en laten even aanstoven. Voeg de kippenbouillon, het citroengras en het sap van de 2 citroenen toe. Laat nu 20 min. koken.
4. Voeg na 20 min. de kokosmelk toe en laat 2 min. doorkoken op een hoog vuur. Verlaag het vuur. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
5. Verwijder het citroengras en mix de soep glad.
6. Serveer met een paar blaadjes verse koriander.

5 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*