Eenvoudig maar kleurrijk hapje van mozzarella en kerstomaatjes

Eenvoudig hapje van mozzarella en kerstomaatjes - www.truitjeroermeniet.be
Eenvoudig hapje van mozzarella en kerstomaatjes – www.truitjeroermeniet.be

Intussen zitten wij in veel zonniger oorden (Lanzarote, Canarische eilanden). Niet te geloven dat we van het ene seizoen in het andere overstappen. Hier is het een uurtje vroeger en dus zitten wij, na een uitgebreid ontbijt, aan de apero met een lekker glaasje bubbels.

Bij die apero hoort natuurlijk een heerlijk Zuiders, eenvoudig hapje. Tomaat, mozzarella en  basilicum zijn een klassieker, maar gepresenteerd op deze manier lijkt het wel een feestelijk hapje. Ik stuur jullie van hieruit veel zonneschijn, wie weet komt die aan in de lage landen…

Ingrediënten:

een 15-tal kerstomaatjes, basilicumblaadjes, olijfolie, 3 teentjes look, mozzarella (de hardere versie, die gebruikt wordt op pizza), peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2.Snijd intussen de mozzarella in blokjes. Halveer de tomaatjes en snipper de basilicum fijn. De look knijpen we uit met lookpers.

3. Zet de tomaatjes in een ovenschaal. Smeer wat look over de tomaatjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met olijfolie en snipper over elk tomaatje wat basilicumsnippers. Plaats 10 min. in de oven.

4. Na 10 min. halen we de tomaatjes uit de oven en we prikken de tomaatjes bovenop de blokjes mozzarella. Klaar!

TIP: Om het extra feestelijk te maken kan je vooraf basilicumblaadjes drogen in een oven van 50°C gedurende één uur.

Salud!

IMG_0936

 

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*