Fluitende vogeltjes en oeuf en cocotte

Oeuf en cocotte – www.truitjeroermeniet.be

Fluitende vogeltjes, een stralend zonnetje dat binnenvalt,… Wat is het heerlijk wakker worden zo, en bovendien zonder wekker. De dochters gaan op zaterdag naar de tekenacademie en dan hebben Jan en ik 2 uurtjes voor onszelf. Dat betekent heerlijk lang ontbijten. Ik maakte voor ons onder andere een oeuf en cocotte met een glaasje pompelmoessap van Pajottenlander. Die sappen zijn zo heerlijk. Ze zijn 100% puur sap, bevatten geen concentraat en te koop bij Bioplanet. Dat sapje kan natuurlijk altijd vervangen worden door een glaasje cava, voor diegenen die het ontbijt graag laten uitlopen in een brunch of vroege aperitief 🙂 (gebeurt hier ook wel eens).

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eieren, 1 sjalot, 1/3 courgette, 75 g ham in blokjes, 2 pijpajuintjes, olijfolie, peper en zout.

1. Verwarm de oven voor op 180° en zet er een braadslee in, gevuld met kokend water.

2. Snijd sjalot, courgette en pijpajuin fijn.

3.  Stoof de ui aan in wat olijfolie, voeg de courgette en de blokjes ham toe. Laat 3 min. garen. Kruid met peper en zout.

4. Vet een ovenschaaltje in met wat olijfolie en giet de gestoofde groenten met de ham toe aan het schaaltje. Voeg de fijngesneden pijpajuin toe. Breek nu een eitje boven elk potje. Kruid nog eens met peper en zout.

5. Dek de potjes af met aluminiumfolie en zet ze 8 à 10 min in de met kokend water gevulde braadslee. Het water moet zeker tot de helft van het potje komen. Het laatste minuutje mag je de aluminiumfolie verwijderen.

Heerlijke smaken verzekerd!

Andere onbijtideetjes vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*