Gevulde portobello met gerookte zalm en ei

Gevulde portobello met zalm en ei

Zondagmorgen. De oudste dochter van 11 begint ook de kookkriebels te krijgen. Ze heeft intussen haar eigen kookboekjes en wil vanalles uitproberen. Ik moet dan de keuken uit en mag zelfs niet met een vork in de buurt komen, anders heeft ze het gevoel dat ze het niet alleen gedaan heeft. Het is duidelijk een levenszaak. Op zondagmorgen wil ze ook altijd een eitje en tegenwoordig staat ze dan al vroeg omeletjes klaar te maken. Ze kijkt dan heel fier als we zeggen dat we nog nooit zo’n lekker omeletje gegeten hebben. Een eitje staat hier dus wel altijd op tafel in het weekend, in alle mogelijke vormen.

Ik probeerde vorig weekend eens iets originelers uit: deze portobello gevuld met een sneetje gerookte zalm en ei. Ik maakte al eerder gevulde portobello’s met tomaat, mozzarella en spinazie, een gezond alternatief voor een pizza op vrijdagavond. Deze keer wilde ik er een ontbijt-/brunchversie van maken en dat pakte gewoonweg heerlijk uit. Zo eenvoudig maar, lieve deugd, je weet niet wat je eet!! De smaak is ongelooflijk. Ik durf zelfs champignonhaters uit te dagen om te beweren dat ze het niet lusten als ze hiervan een hap nemen. Bij de volgende brunch krijgt dit gerechtje een vaste plaats. Ik hoop dat ze bij jullie ook een plaatsje aan de ontbijttafel krijgen.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 grote portobello’s
 • 2 el olijfolie
 • 1 teentje look
 • 2 sneetjes gerookte zalm
 • 2 eitjes
 • fijngesnipperde bieslook
 • snuifje peper en zout

Bereiding: 

 1. Verwarm de oven voor op 190°C.
 2. Neem de portobello’s  en snijd het steeltje eruit. Hol de binnenkant voorzichtig een klein beetje uit met behulp van een lepel (opgelet dat je de portobello niet breekt) zodat je er straks een eitje kan in breken zonder dat het over de rand loopt.
 3. Doe in een kommetje de 2 el olijfolie en knijp hierin een teentje knoflook uit. Wrijf de portobello’s langs de binnen- en buitenkant in met de olijfolie met behulp van een keukenborsteltje.
 4. Leg de portobello’s in een ovenschaaltje en zet 5 min. in de oven.
 5. Haal de portobello’s na 5 min. uit de oven, leg er een sneetje gerookte zalm in en breek daarin het eitje. Kruid met een snuifje zout en peper. Leg ze terug in de ovenschaal en zorg dat ze stevig tegen elkaar staan.  Zet 10 min. in de oven of tot het eiwit min of meer gestold is (als de kleur wit is).
 6. Haal uit de oven, bestrooi met wat bieslook en dien meteen op. Genieten maar!  

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij gerust weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*