Cannelloni van paprika met verse kaas en koriander

Cannelloni van paprika met verse kaas en koriander - www.truitjeroermeniet.be
Cannelloni van paprika met verse kaas en koriander – www.truitjeroermeniet.be

Zaterdagavond… Misschien zijn wij één van de weinige gezinnen die deze zaterdagavond thuis doorbrengen maar ziektekiemen die de laatste stuiptrekkingen maken, gebieden ons om het dit weekend nog even rustig aan te doen. Dus maken we het toch even gezellig thuis met een hapje en een drankje en een cool muziekje op de achtergrond (en dochters die hierop uit hun dak gaan). We starten met een eenvoudig hapje,… eentje dat werkelijk iedereen kan maken, ook de niet-keukenprinsessen of -prinsen onder ons, namelijk cannelloni van paprika. Ik haalde de mosterd voor de basis van dit recept bij Weekend Knack maar eigen accenten werden gelegd.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 gele paprika’s, 300 g verse kaas (philadelphia), sap van een 1/2 citroen, handjevol koriander, chilipoeder, een paar druppeltjes olijfolie, peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200°.

2. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met wat bakpapier of aluminiumfolie en laat 25 min. zwart worden. Dit doen we om de schil van de paprika gemakkelijk te kunnen verwijderen. Na 25 min. steek je de paprika in een broodzak en sluit je deze af. Nu kan je de schil eenvoudig verwijderen.

3. Snijd elke paprika doormidden en verwijder zaadlijsten.

4. Meng de kaas met de koriander, het chilipoeder, de olijfolie, citroen, peper en zout.

5. Vul elke helft van de parika met het kaasmengsel en maak er een rolletje van.

Fijne zaterdagavond!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*