Youvetsi voor groot en klein

 

Youvetsi - truitjeroermeniet.be
Youvetsi – truitjeroermeniet.be

Dat handjevol mensen dat ik oorspronkelijk wilde inspireren zijn intussen meerdere handjes geworden, waar ik natuurlijk reuzeblij mee ben. Het overtreft mijn stoutste verwachtingen. De bezoekjes hier en op mijn Fb-pagina zijn talrijk, waarvoor mijn oprechte dank. Laat vooral niet na om jullie suggesties, opmerkingen of vragen mee te delen. Die worden met plezier beantwoord.

Na een Italiaans gerechtje, mag er misschien al eens iets Grieks aan bod komen, weliswaar aangepast aan kindermondjes want het is weer woensdag. De ovenschotel die ik met jullie wil delen is normaal op basis van lamsvlees, maar om optrekkende neusjes of pruillipjes te vermijden, vervangen we dat dus even door kalkoenfilet. Dit is één van de lievelingsgerechten van mijn kinderen.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g kalkoenfilet (of kipfilet), 1 grote ui, 1 grote rode paprika, 3 wortelen, 1 blik tomatenstukjes (400g), 400 ml kippenbouillon, 150 g fetakaas, 300 g Griekse deegwaren (in de vorm van een rijstkorrel, te koop in de supermarkt), gedroogde oregano, peper en zout, olijfolie

1. Kook de deegwaren gaar in licht gezouten water. Giet af en leg onderaan in een grote ovenschotel met een scheutje olijfolie.

2. Snijd de kalkoenfilets in blokjes, kruid met peper en zout en bak goudbruin in olijfolie. Zet even weg.

3. Intussen snijden we de ui en de paprika in blokjes. Rasp de wortels en snijd in plakjes.

4. Fruit de ui aan in olijfolie en voeg de overige groenten toe. Giet de tomatenblokjes bij de groenten en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Laat een 10-tal minuutjes garen. Kruid bij met peper, zout en de gedroogde oregano.

5. Giet dit mengsel bij de pasta in de ovenschotel en voeg ook de kalkoenblokjes toe. Roer heel goed om. Het is normaal dat er nog vocht in de ovenschotel zit. Dit verdwijnt na de braadtijd in de oven.

6. Kruimel de feta over het geheel en zet 35 min. in een oven van 180°C.

IMG_0863

Smakelijk!

 

2 Reacties

  1. Getest, gemakkelijk en goedgekeurd 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*