Carnaval met chili con carne

Carnaval met chili con carne - www.truitjeroermeniet.be
Carnaval met chili con carne – www.truitjeroermeniet.be

Deze morgen waren ze al enorm actief, die meisjes van mij. Ze mochten zich klaarmaken voor het carnavalfeest op school. Thema van dit jaar was “superhelden” en aangezien de outfits in hun verkleedkoffer daar nu net niet aan beantwoordden volgens hen, zat er voor mama niets anders op dan nog snel even naar de winkel te lopen. De rekken waren al behoorlijk leeg aangezien het in Aalst komend weekend carnaval is. Toch vond ik nog een pakje van Rox-ster Olivia voor de jongste en een schattig piratenpakje voor de oudste. (Was dit nu wel een held?) Enfin, ze waren heel blij en zagen er leuk uit.

Ziehier het resultaat:

IMG_0891

Mijn schotel voor deze middag, namelijk chili con carne, is misschien niet direct aangepast aan het weer, dat grijs en kil is, en zwoelere temperaturen vergt, maar aangezien wij dit weekend voor een weekje naar zonnigere bestemmingen trekken, is dit misschien al een voorsmaakje.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de chili con carne:

600 g kippengehakt, 2 uien, 1 teentje look, 1 grote rode paprika, 3 wortels, 1/2 zoete peper (voor volwassen kan je beter chilipeper nemen maar omwille van mijn kinderen nam ik een zoete), 2 dl rode wijn,  600 ml passata, 1 blik tomatenblokjes, 140 g geconcentreerde tomatenpuree, 400 g rode kidneybonen (in blik), 4 el zure room, 1 kl paprikapoeder, chilipoeder, enkele takjes tijm, laurier, olijfolie, peper en zout, verse koriander

1. Snijd alle groenten in brunoise.

2. Fruit ui en look aan in olijfolie. Voeg de overige groenten en de zoete peper toe en laat een 10-tal minuten garen op een gemiddeld vuur.

3. In tussentijd bakken we in een braadpan het gehakt rul in olijfolie. Kruid bij met wat paprikapoeder. Voeg de rode wijn toe en zet op een hoog vuur om de alcohol weg te koken.

4. Voeg het gehakt, de passata, tomatenblokjes, tomatenpuree en de rode bonen toe aan de groenten. Kruid bij met peper, zout, tijm, laurier en chilipoeder naar smaak.  Laat ongeveer 45 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid bij indien nodig.

5. Schik de chili op een bord met 1 el zure room en een paar takjes (of versnipperde) koriander.  Serveer met quinoa of rijst. Ik gebruikte hier quinoa.

Bron: gebaseerd op recept Jeroen Meus.

Andere kindvriendelijke recepten vind je hier.

Andere hoofdgerechten vind je hier.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*