Tartaar van scampi en mango

Tartaar van scampi en mango – www.truitjeroermeniet.be

Klein maar fijn, dat zijn ze… amuses of hapjes… de glamoureuze entree op de rode loper. Valt het op dat ik zot ben van amuses? Ook in glaasjes zijn ze altijd een goed idee. Het presenteert leuk, als je het mij vraagt. Het enige jammere daaraan is dat je het werk dat je erin gestoken hebt, in één hap wegwerkt.

De laatste tijd is er regelmatig bezoek over de vloer gekomen, dus zijn er ook heel wat hapjes gemaakt en die ga ik vanaf nu geleidelijk aan met jullie delen. Velen denken er misschien nog niet direct aan maar Kerst komt weer met rasse schreden dichterbij. Stiekem heb ik er al ongelooflijk veel zin in. Binnenkort ga ik weer een kookmarathon aan om een heel kerstmenu uit mijn mouw te schudden en te fotograferen: van feestelijke hapjes tot dessert.

Deze tartaar van scampi en mango is alvast een eerste amuse. Het is een echt bommetje van frisse smaken die meteen alle papillen aanwakkeren. Zurig, zoet en zout worden hier gecombineerd en laten je alleen maar achter met de gedachte: hé, daar wil ik nog wel een hapje van.

Ingrediënten voor 8 kleine glaasjes:

 • 16 grote scampi
 • 1/2 mango
 • 1/2 rode ui
 • koriander (of bieslook indien je niet van koriander houdt)
 • 2 el zure room
 • sap van een 1 kleine citroen
 • zout
 • peper
 • paprikapoeder

Bereiding:

 1. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snijd in fijne blokjes (tartaar).
 2. Snipper de rode ui fijn en snijd de mango eveneens in blokjes.
 3. Doe de blokjes scampi en rode ui in een kommetje, meng en besprenkel met het citroensap, hierdoor zal de scampi “garen”. Zet een uurtje in de koelkast.
 4. Haal uit de koelkast, leg in een zeef en laat goed uitlekken zodat het overtollige vocht wegloopt. Doe terug in het kommetje, kruid met zout en peper en wat paprikapoeder en meng wat fijngesnipperde koriander onder het geheel (hou je niet van koriander, kan je ook voor bieslook kiezen)
 5. Meng in een ander kommetje de zure room, een paar druppeltjes citroensap en wat peper en zout.
 6. Verdeel de tartaar van scampi, mango, rode ui en koriander over glaasjes. Werk elk glaasje af met een beetje van het zure roommengsel en garneer met een blaadje koriander.
 7. Zet koud in de koelkast en haal een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*