Visballetjes met een pittige limoendip

Visballetjes met een pittige limoendip – www.truitjeroermeniet.be

Om deze balletjes wordt echt gevochten in dit huis en wel door mijn kinderen. Toen ze jonger waren hadden ze bij bezoek vaak een aangepast menu met aangepaste hapjes. Meestal waren dit dan zelfgebakken kippenboutjes, nog steeds een topper in huis. Toen ze iets ouder werden, stonden ze met hun neus naast ons bord en vroegen ze om te proeven. Vaak was ons bord dan al leeg alvorens wij er iets van gegeten hadden. De beslissing was dus snel gemaakt, iedereen eet hetzelfde, groot en klein, en er wordt ook altijd voor gezorgd dat er minstens één hapje tussen zit dat ze heel graag lusten. Deze visballetjes zijn er zo een van. Willen jullie je kids ook graag vis doen eten, probeer het dan eens met deze visballetjes.  

Ingrediënten voor ongeveer 10 balletjes:

250 g koolvisfilet, 1 lente-ui, 1 teentje look, 2 cm verse gember, 1 kl citroengraspasta (te koop in de supermarkt bij de Oosterse producten), 1 kl maïzena, 1 kl honing of agavesiroop, een scheutje limoensap, een aantal blaadjes koriander, peper, zout + arachideolie of druivenpitolie (om in te bakken)

Voor de limoendip:

2 el limoensap, 2 el vissaus, 1 el honing, een paar ringetjes lente-ui, een stukje fijngesnipperde groene peper, een paar fijngesneden blaadjes koriander, zout, peper

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een blender. Mix kort tot een stevige pasta. Maak je handen vochtig en rol balletjes van de pasta.
  2. Meng alle ingrediënten voor de limoendip.
  3. Neem een pannetje en doe er een goeie hoeveelheid arachideolie of druivenpitolie in. Verhit de olie en bak de balletjes kort terwijl je ze draait in de olie tot ze goudgeel zijn.
  4. Doe een beetje van de limoendip in de potjes. Leg in elk potje een balletje.

Andere feestinspiratie vind je hier

Andere hapjes vind je hier

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*