Curry van bloemkool met kip

Curry van bloemkool met kip - www.truitjeroermeniet.be
Curry van bloemkool met kip – www.truitjeroermeniet.be

Daar waar iedereen Sinterklaas viert op 6 december, vieren wij vandaag Sint-Maarten. Op de dag dat iedereen de Grote Wereldoorlog herdenkt, heeft 11 november in deze streek (de streek rond Aalst) dus een dubbele rol. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Nadeel is dat de herdenking van de oorlog hier volledig op de achtergrond verdwijnt. Voordelen zijn dat de kinderen steeds vrijaf hebben op een dag die voor hen van groot belang is én dat sint en kerst verder uit elkaar liggen. Van zodra de Sint met al zijn (zwarte) Pieten terug op de stoomboot zit, verkeren wij al in kerstsfeer. Vandaag staat dus volledig in teken van de kinderen en verwennerijen met speelgoed en lekkers. Deze drukte vraagt dus om een lekker, gemakkelijk maar toch speciaal gerechtje voor het hele gezin en dat wordt volledig ingewilligd met deze (kindvriendelijke) curry van bloemkool met kip.

Ingrediënten:

1 bloemkool, 3 kipfilets, 25 kerstomaatjes, 500 ml kokosmelk, 2,5 dl passsata, 1 ui, 1 teentje look, 2 cm verse gember, kurkuma, 1 citroen, 1 el groene curry, een handvol koriander, zout, cayennepeper.

Bereiding:

  1. Doe de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Snipper ui en look fijn. Rasp gember fijn. Fruit ui, look, gember aan in olijfolie. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bestrooi met kurkuma.
  3. Voeg de kokosmelk, passata, sap van 1 citroen, 1 el groene currypasta, zout en cayennepeper toe en laat 20 min. pruttelen op een gemiddeld vuur.
  4. Intussen snijden we de kipfilets in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak goudbruin in een andere pan in wat olijfolie.
  5. Voeg na 20 min. de kerstomaatjes toe aan de bloemkool, zet het deksel op de pan, laat nog 5 min. verder garen. Voeg vervolgens de kippenblokjes toe. Roer goed om. Eindig met fijngesneden koriander. Kruid bij indien nodig.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*