Trifle van witte chocolade en blauwe bessen

Trifle van witte chocolade en blauwe bessen – www.truitjeroermeniet.be

Iedereen heeft waarschijnlijk stilaan een idee van wat er precies op de feesttafel moet komen. Vandaag voeg ik daar graag nog een dessertje aan toe. Ook al zitten onze maagjes misschien al goed vol na een volledig menu, voor een dessertje houden de meeste mensen wel een gaatje vrij. Ik gaf eerder al een suggestie voor een licht dessert met de taart van citroenmousse met frambozencoulis maar misschien hou jij meer van een snel maar toch indrukwekkend dessertje. Deze trifle van witte chocolade maak je immers klaar in ongeveer 20 min. en de smaak is ongelooflijk. Laagjes zijn altijd een goed idee en de zuurheid van de besjes gaan perfect samen met de zoete smaak van de witte chocolade. 

Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

100 g witte chocolade + 30 g geraspte witte chocolade voor de afwerking, 75 ml kokosmelk, 2 eieren, 250 g mascarpone, sap van een 1/2 citroen, 25 g vanillesuiker, 100 g speculaaskoekjes, 350 g blauwe bessen

Bereiding:

  1. Maal de speculaaskoekjes fijn in een blender of keukenrobot.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Roer goed om.
  3. Doe de mascarpone in een diep bord en roer met een vork tot deze minder stevig is.
  4. Scheid de eierdooiers van het eiwit.
  5. Klop de suiker met de eierdooiers op tot deze een beetje schuimig wordt. Voeg de mascarpone toe aan de chocolade en roer goed om met een vork. Voeg vervolgens de opgekloptje eierdooiers toe. Voeg het citroensap toe. Klop nu de  eiwitten stijf en voeg deze ook toe aan het geheel.
  6. Neem glaasjes en verdeel telkens een laagje blauwe bessen. Doe daarover een laagje chocolademousse en vervolgens een laagje gekruimelde koekjes. Herhaal dit nog één maal en eindig met een wit chocoladelaagje.
  7. Laat opstijven tot gebruik. Bestrooi vlak voor het serveren met wat geraspte witte chocolade en een paar blauwe bessen.

Andere feestinspiratie vind je hier

3 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*