Kip Cajun

https://truitjeroermeniet.be/2017/04/kip-cajun/
Kip Cajun – www.truitjeroermeniet.be

Kip Cajun, spreekt tot de verbeelding, niet? Een waanzinnig lekker gerecht als je het mij vraagt, overgewaaid uit Louisiana en een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiden maar ik koos voor Kip cajun in één schotel, echt comfort food van de bovenste plank. Alleen al de Cajunkruiden, een mengsel van verschillende kruiden en specerijen, zoals zout, zwarte, witte en cayennepeper, paprika-, knoflook- en uienpoeder, tijm, selderij, basilicum en oregano, zorgen voor een culinair feestje op je smaakpapillen. Deze schotel kan je maken met rijst of quinoa, ik heb gekozen voor quinoa en die komt in dit gerecht perfect tot zijn recht. Een ideaal gerecht voor het hele gezin! Ik kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen…tot ik geen kip meer kon zeggen :-).

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 3 kipfilets, in reepjes gesneden
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 1 teentje look, gehakt
 • Cajunkruiden
 • 3 wortelen, in blokjes gesneden
 • 2 paprika’s (ik nam een rode en een gele), in blokjes gesneden
 • 400 g tomatenblokjes
 • 300 g quinoa
 • 750 ml groentebouillon
 • sap van 1 citroen
 • 1 limoen/citroen in 4 partjes om erbij te serveren (heerlijk om dit over je gerecht uit te knijpen vlak voor je aanvalt!)
 • een paar takjes bladpeterselie, fijngesnipperd
 • optioneel kan je er ook nog stukjes chorizo aan toevoegen maar dat heb ik hier niet gedaan.
 • zout en peper
 • olijfolie

Bereiding:

 • Snijd alle groenten fijn.
 • Snijd de kip in reepjes en kruid royaal met de cajunkruiden.
 • Neem een grote pan. Verhit de olie en bak de kip mooi bruin. Doe de kip even uit de pan en zet apart.
 • Bak intussen ui, look, wortelen en paprika’s in dezelfde pan en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid het geheel met nog wat extra cajunkruiden. Laat wat pruttelen op een laag vuur tot de groentjes beetgaar zijn. (Voeg eventueel de blokjes chorizo toe).
 • Intussen bereiden we de quinoa met de groentebouillon en het citroensap: Spoel de quinoa in een zeef en laat uitlekken. Doe de quinoa in een kookpot. Voeg op een middelmatig vuur beetje bij de beetje de groentebouillon en het sap van de citroen toe, totdat al het vocht opgenomen is door de quinoa (ongeveer 12 min.)
 • Als de quinoa klaar is voegen we deze toe aan de groentjes. Voeg vervolgens de kip toe en roer alles goed om. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout naar eigen smaak. Strooi de peterselie over het geheel.
 • Dien op in de pan met een partje limoen of citroen per persoon dat je over jouw bord uitknijpt. Heerlijk!

Dit gerecht is Voedselzandloper proof.

Andere kindvriendelijke gerechten

Andere Voedselzandloper gerechten

Maakte je een gerechtje van mij klaar, laat het mij dan zeker weten op facebook, instagram of in de reacties. Doet oneindig veel plezier!

 

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*