Hapje van bloemkool met garnaaltjes en zalmeitjes

Hapje van bloemkool met garnaaltjes en zalmeitjes - https://truitjeroermeniet.be/2015/06/bloemkool-met-garnaaltjes
Hapje van bloemkool met garnaaltjes en zalmeitjes – www.truitjeroermeniet.be

Drie feestjes staan er op het programma dit weekend. Dat betekent dus ook dat maandag een hele zware dobber wordt. Hoog tijd dat de vakantie van start kan gaan. De kinderen staan nu ook te popelen om de zomervakantie in te duiken. Nog twee dagen school en dan kunnen ze genieten van een welverdiende pauze. Voor mij is het nog twee weekjes te gaan en zoals ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaartst.

Feestjes staan synoniem met hapjes. Misschien hebben jullie ook wel een feestje of vrienden op bezoek dit weekend. Dan heb ik voor jullie een mooi en lekker hapje van bloemkool met garnaaltjes en zalmeitjes. Een minimum aan ingrediënten, volledig vooraf te maken, niet moeilijk (ook al lijkt het misschien niet zo), en ongelooflijk fris en licht. Hiermee zal je zeker succes oogsten.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kleine bloemkool, 150 g gepelde garnalen, een potje zalmeitjes (lijkt op lompviseitjes, maar groter. Te koop in de visafdeling van de supermarkt), alpro soya cuisine (soya room), sap van een 1/2 citroen, bieslook, zout, peper, olijfolie (eventueel wat roze peperbolletjes voor de garnering).

Bereiding:

1. Verdeel de bloemkool in roosjes. De helft van de bloemkool koken we gaar in wat water. De andere helft malen we fijn met de keukenrobot tot de structuur van couscous (dus zeker geen moes) en zetten we even apart.

2. Als de bloemkool gaar is, giet het water dan af en voeg een scheut alpro soya cuisine, een paar druppeltjes citroen, zout en peper toe en mix glad tot een zalf. Proef en kruid bij indien nodig. Laat afkoelen.

3. Nu nemen we de bloemkool die we tot couscous gemalen hebben. Verhit olijfolie in een pan en bak de couscous met het overige citroensap, zout en peper, heel kort aan (ongeveer 1 à 2 min.). Haal uit de pan en laat afkoelen.

4. Dresseer op een bord de bloemkoolzalf. Gebruik hiervoor eventueel een dresseerring, maar met de bolle kant van een lepel kan je deze ook mooi openstrijken. Leg daarbovenop garnaaltjes naar believen, vervolgens de bloemkoolcouscous en eindig met de zalmeitjes. Garneer met een paar takjes bieslook en eventueel wat roze peperbolletjes.

 

Andere hapjes vind je hier

 

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*