
Wie de jaren ’80 meegemaakt heeft, weet dat opgevulde vruchten, zoals perziken met tonijn, “hot” waren. Bij elk feestje waren ze wel aan te treffen op de beroemde koude schotels. Bij ons thuis deden we niet aan opgevulde perziken maar wel aan opgevulde kiwi’s. Volgens mij negens terug te vinden want het was een eigen creatie van mijn mama. Onderaan had je dan een halve kiwi en bovenaan kwam er een gemixt toefje van gerookte forel, zure room en mierikswortel. We vonden ze héérlijk. Ik kon er, zelfs als kind, echt niet genoeg van krijgen. De opgevulde vruchten zijn nu hooguit retro te noemen en dus heb ik voor jullie een hedendaagse versie van deze heerlijke, niet gewone combinatie, namelijk een tartaar van kiwi en forelfilet. Je maakt dit hapje/voorgerechtje klaar in 5 min. met een minimum aan ingrediënten en iedereen zal verrast zijn van de smaak.
Ingrediënten:
- 250 g gerookte forelfilet
- 4 kiwi’s
- 4 el zure room
- 2 kl mierikswortelpasta
- Sap van een ½ citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de kiwi’s en de forelfilet in kleine blokjes en meng door elkaar.
- Meng de zure room met de mierikswortelpasta, het sap van een ½ citroen, een paar druppels olijfolie en kruid met peper en zout.
- Zet een ronde uitsteekvorm op een bordje. Doe het mengsel van kiwi en forelfilet in de vorm.
- Serveer met de saus.
Andere hapjes vind je hier
Jou receptje gezien van kiwi en gerookte forel, mmm Wil graag meer horen via jou ivm gerechtjes 🙂
Hallo Trui,
Ik heb net je gerechtje gevonden van kiwi, gerookte forel, zure room en mirikswortel.
Het ziet er practig uit, nu is mijn vraagje welke bloempjes zijn erbij en zijn die eetbaat.
Ik heb ook mijn mailadres doorgegeven voor meer gerechtjes, dank U wel
Mieke
Dag Mieke, die bloemetjes die erbij liggen zijn tijmbloemetjes. Die zijn op dit moment dus uitgebloeid maar met kerst zullen ze zeker eetbare bloemetjes verkopen in de versafdelkng van de supermarkt. Misschien een ideetje? Blij dat je mijn receptjes volgt. Groetjes
Wij hebben verse mierikswortel in de tuin. Kan je die ook gebruiken ?
Christiane, de Mierikswortelpasta die ik gebruik is al gemengd met olie en specerijen enz, maar als jij verse staan hebt in de tuin, zie in niet in waarom je die niet zou kunnen gebruiken. De smaak zal waarschijnlijk sterker zijn, dus misschien beginnen met een kleine hoeveelheid toe te voegen. Groetjes
kan ik dit ook vooraf bereiden en in de koelkast laten ?
Zeker! Lekker makkelijk 🙂
Was een succes. Bedankt.