Kokossoepje met gebakken coquille

Kokossoepje met gebakken coquille – www.truitjeroermeniet.be

Kerst kan er niet rap genoeg zijn voor mij en coquilles horen er bij met Kerst, vind je ook niet?
Elk jaar zit er hier wel een hapje of gerechtje tussen met een coquille, of het nu rauw is, zoals in deze carpaccio, of gebakken. Ik serveer het dit jaar als hapje in dit kokossoepje (samen met de avocadobavarois met garnaaltjes die vorig week al verscheen). Verslavend lekker en fris van smaak in combinatie met het citroengras. De coquille maakt dit soepje extra feestelijk en de malsheid ervan gaat perfect samen met het fluweelzachte van de kokos. Opnieuw vraagt dit hapje absoluut geen werk. Komende dagen en weken komen hier nog een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aan bod om de feestinspiratie compleet te maken, hou de blog dus zeker in de gaten. Nu nog een mooi opgetuigde kerstboom, en het plaatje is compleet.

Ingrediënten voor 4 bordjes:

  • 4 coquilles
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd, in stukken gesneden
  • 2 cm gember
  • 3 citroengrassen, met een mesje de uiteinden wat insnijden zodat de smaken optimaal vrijkomen
  • 0.5 liter gevogeltebouillon
  • 0,5 liter kokosmelk
  • bieslook, fijngesnipperd
  • Peper en zout
  • bieslook
  • citroensap
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Stoof fijngesnipperde ui, look, gember en stukjes appel aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de kokosmelk en de gevogeltebouillon toe. Kruid goed bij met peper en zout.
  3. Laat ongeveer 20 min garen.
  4. Verwijder de citroengras en mix de soep glad. Houd warm.
  5. Kruid de coquilles met wat peper en zout. Bak de coquilles kort aan op een hoog vuur. Haal uit de pan en besprenkel met een paar druppeltjes citroensap.
  6. Dien de soep op in bordjes en schik de gebakken coquille in het midden. Bestrooi de coquille met wat bieslook en serveer.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

Bron: Gebaseerd op een recept van Claudia Allemeersch

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*