Rabarbercocktail met cava

Rabarbercocktail met cava - www.truitjeroermeniet.be
Rabarbercocktail met cava – www.truitjeroermeniet.be

Onlangs kreeg ik de vraag of ik er al eens aan gedacht had om ook eens een cocktail te posten. Ik moet bekennen dat ik hier nog niet bij stilgestaan had. Toen ik er nader over nadacht leek het mij een geweldig idee om, naar het weekend toe, heel af een toe een drankje mee te geven.  Bij de tapatafel die ik eerder deze week plaatste, past het in ieder geval, zo blijven we in Zuiderse sferen. Wat denken jullie?

Net zoals met voeding ben ik, als het op alcoholische drankjes aankomt, helemaal niet moelijk. Ik kan alles smaken: wijn, gin-tonic, pastis,… en ga zo maar door. De tropische temperaturen van dit moment schreeuwen om een verfrissend drankje. Dit zou natuurlijk geen foodblog zijn als er totaal geen vuur aan te pas kwam. De cocktail die ik voor jullie uitgekozen heb, is er eentje waarvoor je toch nog even een rabarbersiroopje moet bereiden. Geen paniek, het is maar heel even werk en je kan deze een hele tijd bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd een verrassende combinatie in huis als er vrienden aan de deurbel hangen. Rabarbersiroop met vodka, aangelengd met heerlijke bubbels en je krijgt een heerlijke combinatie. Hou je minder van rabarber, dan kan deze cocktail ook perfect met aardbeien. Wie drinkt mee?

Ingrediënten:

Rabarbersiroop: 2 stelen rabarber, 1 kop rietsuiker, 3 koppen water

Rabarbermargarita: 1 1/2 deel vodka, 3 delen rabarbersiroop, schuimwijn, muntblaadjes, rabarbersteeltje (als roerstaafje)

Bereiding:

1. Snijd de rabarber in stukken. Voeg rietsuiker en water toe en laat garen op een gemiddeld vuur tot je siroop krijgt.

2. Meng de rabarbersiroop met de vodka en leng aan met schuimwijn. Versier met muntblaadjes, rabarbersteeltje erin en klaar!

Schol!

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*