Punch van watermeloen, rum en parelrosé

Punch van watermeloen, rum en parelrosé - www.truitjeroermeniet.be
Punch van watermeloen, rum en parelrosé – www.truitjeroermeniet.be

Gin-tonic zal waarschijnlijk wel een trend blijven maar er zijn ook kapers op de kust. Een vriendin maakte mij onlangs attent op een artikeltje in de krant ivm de opvolgers ervan. Hoog tijd dus voor Truitjeroermeniet om daar werk van te maken. Zo zijn Vermout en Whisky als basis voor cocktails enorm populair aan het worden in het buitenland en zijn ze op weg naar ons land. Maar ook Punch is aan een heuse opgang bezig.

Bij het woord “punch” denkt iedereen vast en zeker aan het Amerikaanse ‘prom’ (dansbal ter afsluiting van het schooljaar) of aan de vele films waar ze dit drankje serveren op (zwembad)feestjes of met Kerstmis.  Je kan dit verfrissende drankje ook perfect de dag ervoor maken (meteen ook een lekker alternatief voor Sangria), voegt alle ingrediënten bij elkaar en serveert met de pollepel. Kan het makkelijker?

Punch heeft oneindig veel variaties. Ik maakte Punch van watermeloen, rum en parelrosé, geserveerd in een meloen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook lekker. Hebben jullie binnenkort een feestje, dan is dit misschien een leuk idee. Iedereen bedient zichzelf en jij hoeft niet de hele avond met de fles rond te hollen.

Ingrediënten:

1 grote watermeloen, handvol munt, 3 kopjes rum, 1 fles parelrosé (type Mateus of gelijkaardig. Rosécava kan ook), 3 limoenen

Bereiding:

1. Snijd de watermeloen aan de onderkant wat bij zodat deze mooi stabiel staat (opgelet, niet te veel, zodat de drank niet kan wegvloeien). Vervolgens snijden we het hoedje van de watermeloen (het hoedje) af. Hol de watermeloen uit met behulp van een ijsschepper.

2. Mix het vruchtvlees samen met de munt in een blender en haal door een zeef.

3. Meng het meloensap met de rum en limoensap. Laat afkoelen in de koelkast tot gebruik.

4. Voeg vlak voor het serveren de fles parelrosé toe aan het geheel en giet dit alles in de meloen. Dien op met de pollepel.

Bijpassende hapjes vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*