Krokante tonijn met sesamzaad en limoensalsa met rucola

Krokante tonijn met sesamzaad en limoensalsa met rucola - www.truitjeroermeniet.be
Krokante tonijn met sesamzaad en limoensalsa met rucola – www.truitjeroermeniet.be

“Time flies when you’re having fun”, dat is de perfecte omschrijving van gisteravond. We hadden gisteren heel leuk gezelschap op bezoek en dan vliegen de uren om.

Vrolijke babbels bij een etentje en een “paar” glaasjes wijn. Met iets minder gezwinde pas, wat kleine oogjes want de kinderen hadden duidelijk geen zin in uitslapen,  is het vandaag dus echt “lazy-sunday-zetel-modus”, ook al omdat ik dat laatste glaasje beter niet gedronken had (natuurlijk is het dat laatste glaasje geweest), maar wél nagenietend. Zo’n avonden zijn top.

Wat we gegeten hebben? Een beetje vanalles… en dat komen jullie allemaal te weten, maar natuurlijk niet alles ineens. Laat ik de hapjes nog even achterwege laten voor een ander moment en van start gaan met het voorgerecht van krokante tonijn met sesamzaad en limoensalsa met rucola. Geen nood, het klinkt ingewikkelder dan het is! Dit is een gerecht dat echt iedereen kan maken en slechts  10 à 15 min. werk vraagt. Een groot voordeel is trouwens dat je het volledig op voorhand kan maken.

 

Ingrediënten voor 4 personen :

250 g verse geelvintonijnfilet, 3 pijpajuintjes, 1 limoen, een handvol rucola, cayennepeper, sesamzaadjes, zout, olijfolie.

Bereiding:

1. Snijd de pijpajuin en 2/3 van de rucola fijn. Snijd de zeste van een halve limoen zeer fijn. Pers het sap van de limoen uit.

2. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de pijpajuin en de limoenzeste zeer kort aan. Neem van het vuur en voeg de fijngesneden rucola, het limoensap, een snuifje zout en de cayennepeper toe. Meng goed.

3. Zout de tonijnsteaks aan beide kanten. Bestrooi volledig met sesamzaadjes.

4. Verhit olijfolie en bak de tonijn gedurende 2 min. aan elke kant. Haal van het vuur en laat 5 min. rusten. Snijd in grote stukken.

5. Dresseer op een bord een paar blaadjes rucola en de limoensalsa. Leg de stukken tonijn erop.

Bron: Le Soir

 

Voor andere voorgerechten, klik hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*