Waterkerssoep met parmezaankoekje

Waterkerssoep met parmezaankoekje - Truitjeroermeniet.be
Waterkerssoep met parmezaankoekje – Truitjeroermeniet.be

Het Paasfeest is alweer achter de rug. Hebben jullie ook zo genoten?  Eitjes rapen ’s ochtends, een mooi aangeklede paastafel en een stralend zonnetje als kers op de taart. Hoewel de temperaturen nog geen hoge toppen scheerden, was het uit de wind al heerlijk genieten. De kinderen, helemaal overmoedig door die eerste echte zonnestralen, haalden zowaar de picknickdekentjes uit.

Een Paasfeest betekent natuurlijk niets zonder een paasmenu. Ik geef jullie in de loop van de komende weken graag een paar receptjes van mijn eigen Paastafel mee, die zich perfect lenen voor een volgende gelegenheid.

Mijn eerste paasreceptje dat ik met jullie wil delen is het meest eenvoudige, namelijk een grasgroen waterkerssoepje met een parmezaankoekje. Lekker en mooi!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui, 3 bosjes waterkers, 1 wit van prei, 1 aardappel (bloemig), 8 dl bouillon, 2 el geitenkaas (type chavroux), peper, zout, olijfolie, 1 zakje/doosje gemalen parmezaan

Bereiding:

Soep:

1. Snijd de aardappel, de ui en de prei fijn.

2. Stoof de aardappel, ui en prei aan in olijfolie.

3. Snij de blaadjes van de bosjes waterkers en leg deze even apart.

4. Giet de bouillon bij de aardappel, prei en ui en voeg de waterkerssteeltjes toe.

5. Laat de soep ong. 20 minuten koken. Voeg de geitenkaas toe, laat nog even doorkoken en mix de soep.

6. Breng licht gezouten water aan de kook en laat de blaadjes van de waterkers ongeveer 1 minuut blancheren. Koel meteen af in ijswater. Mix de blaadjes, samen met een paar lepels van het vocht, tot een gladde saus.

7. Voeg de gemixte blaadjes waterkerstoe. Breng op smaak met peper.

Parmezaankoekjes:

1. Verwarm de oven voor op 180°.

2. Leg bakpapier op een bakplaat. Neem een uitsteekvormpje en vul de bodem met een laagje gemalen parmezaan. Maak zo verschillende hoopjes.

3. Laat 6 min. garen in de oven (tot ze goudbruin zijn) . Haal vervolgens uit de oven, laat even afkoelen en neem van het bakpapier.

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*