Veelzijdige ricottataartjes met spinazie

Ricottataartjes met spinazie - www.truitjeroermeniet.be
Ricottataartjes met spinazie – www.truitjeroermeniet.be

Ik hou er enorm van om gerechten te maken waarmee je alle kanten opkan, een soort van “passe-partout” die past bij elke menugang. Deze ricottataartjes met spinazie zijn zo’n gerechtje. Ze kunnen klaargemaakt worden als ontbijt voor de liefhebbers van hartig of ze zijn heerlijk bij de brunch, ze kunnen geserveerd worden als hapje, maar zijn ook een perfect bijgerecht, bijvoorbeeld met een heerlijke salade erbij. De smaak is ongelooflijk lekker en je maakt ze klaar in een handomdraai: 5 min. voorbereiding en dan lekker in de oven schuiven. Lekker koken hoeft dus geen uren te duren. Ideaal dus op drukke dagen als je niet weet waar eerst te beginnen.

Ingrediënten voor 7 spinazie-ricottataartjes:

250 g ricotta, 300 g verse spinazie, 3 eieren, 30 g gemalen parmezaanse kaas, sap van 1/2 citroen, 1/2 tl bakpoeder, peper.

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Bak de spinazie kort aan in olijfolie. Schep nadien in een zeef en duw het vocht eruit.

3. Meng in een kom de spinazie met alle andere ingrediënten.

4. Doe in cupcakevormpjes en zet 15 à 20 min. in de oven. Klaar!

Heerlijk!

Klik hier voor andere hapjes.

Klik hier voor andere ontbijtideetjes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*