Hapje van avocado met garnalen en gedroogde garnaalkopjes

Hapje van avocado, garnaaltjes en gedroogde garnaalkopjes - Truitjeroermeniet
Hapje van avocado, garnaaltjes en gedroogde garnaalkopjes – Truitjeroermeniet.be

Weekend? Check! Apero? Check! Hapje? Check!

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik naar het weekend toe dikwijls een hapje post. Dit keer heb ik een heerlijk fris hapje van avocado met garnalen voor jullie dat er ingewikkeld uitziet, maar het helemaal niet is.

Het is een gerechtje gebaseerd op een recept van Piet Huysentruyt, met enkele aanpassingen. Ik heb er een gastronomisch accent aan toegevoegd dat gebruikt wordt door chefs om extra smaak te geven, namelijk gemixte, in de oven gedroogde garnalenkoppen en -staartjes. Het is echt heerlijk, moet je zeker proberen.  (Je kan het natuurlijk ook weglaten als je het teveel werk vindt.)

Ik wens jullie een fantastisch weekend. Geniet van de zon, zolang het nog duurt.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 rijpe avocado, 2 eetlepels garnalen om zelf te pellen,1 teentje look, sap van 1/4 citroen, 2 dl groetenbouillon, 1 el olijfolie, 0,2 dl alpro soya cuisine, 1/2 tomaat, peper en zout
Bereiding:
1. Begin met het pellen van de garnalen. De garnalen leggen we even opzij. De kopjes en staartjes (met uitzondering van 4 kopjes voor de garnering) leggen we op een bakplaat bekleed met bakpapier en drogen we in een voorverwarmde oven van 120°C gedurende één uur.  Na één uur mix je de kopjes en staartjes tot je een fijn kruim bekomt. Proef ervan, heerlijk!
2. Schil intussen de avocado’s, snijd in stukken en mix samen met het citroensap, het teentje look, de bouillon, de alpro soya en 1 el olijfolie tot een gladde massa. Kruid met peper en zout en roer goed om.
3. Breng water aan de kook, zet het vuur af en leg er 1 tomaat in. Haal deze er na 5 min. uit en schrik met koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Serveer het avocadosoepje in een glaasje, voeg de tomatenblokjes en de garnalen toe. Bestrooi nu met het kruim van de garnalen. Garneer elk glas met 2 garnaalkopjes.
Smakelijk!
Andere hapjes vind je hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*