Chocoladedessert met blauwe bessen onder een stralende zon

 

Chocoladedessert met blauwe bessen en bessencoulis - Truitjeroermeniet
Chocoladedessert met blauwe bessen en bessencoulis – Truitjeroermeniet

Wat een stralende dag was dit! Die eerste échte lentedag! Heerlijke zonnestralen met ravottende kinderen in de tuin, daar hoort een etentje bij, een wijntje, en een paar vrienden… De ingrediënten voor een zalige dag waar je energie voor de komende week kan uit putten.

Het menu van vandaag hou ik nog even tegoed tot later, maar een dessertje kan ik wel al prijsgeven: een chocoladedessert met blauwe bosbessen en een bosbessencoulis.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g bosbessen, 150 g pure chocolade, 300 ml room, 1 el suiker

1. Neem 100 g bosbessen. Mix glad tot een coulis en voeg 1 el suiker toe.

2. Smelt de chocolade au bain marie en voeg 150 ml room toe. Roer glad en laat even afkoelen.

3. Klop intussen de resterende room op en roer deze nadien voorzichtig onder de chocolade.

4. Leg een paar bosbessen in elk glas (hou er nog een paar over voor de versiering) en overgiet met de coulis. Giet vervolgens het chocolademengsel over de coulis. Versier met nog wat chocoladeschilfers en bosbessen.

5. Laat opstijven in de koelkast.

TIP: Haal een 1/2 uurtje voor het serveren uit de koelkast, zodat de chocolade smeuïg wordt (wat ik vandaag vergeten ben. Sorry gasten!)

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*