Ovenschotel met tomaat, rode ui en korst van parmezaan

Ovenschotel met ui, tomaat en parmezaankorst - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel met ui, tomaat en parmezaankorst – www.truitjeroermeniet.be

Blue monday en urenlange files, een mens wordt er niet vrolijker van. Wat een dun laagje sneeuw allemaal niet kan aanrichten in dit kleine landje. En dan komt de vraag: wat eten we vanavond? Mijn keuze was snel gemaakt, het zou een snel gerechtje worden.

Ik sloeg het laatste boek van Pascale Naessens open (wie bezit er tegenwoordig niet minstens één boek van haar) en mijn keuze was snel gemaakt. De ingrediënten had ik immers allemaal in huis. Deze ovenschotel van tomaat, rode ui en korst van parmezaan heeft veel weg van een pizza maar dan zonder pizzadeeg. Het resultaat mocht er zijn. Niet alleen oogt dit gerecht heel mooi, het is ook erg lekker en zo eenvoudig. Het originele recept is met witte uien, ik gebruikte rode uien omdat ik die persoonlijk veel zachter van smaak vind.

Ingrediënten:

800 g rode uien, 2 blikken van 400 g hele tomaten (dus geen passata of tomatenstukjes), halfzongedroogde tomaten, zwarte olijven, 80 g gemalen parmezaan, 7 eetlepels gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn of Provençaalse kruiden)

Bereiding:

Snijd de uien in 4 partjes en haal de maantjes uit elkaar. Verhit voldoende olijfolie en fruit de ui aan (niet laten bruinen) gedurende een 15-tal minuutjes. Giet de tomaten door een zeef, het sap gaan we niet gebruiken. Voeg de tomaten toe aan de uien en laat nog 10 min meegaren. Voeg zout en peper toe. Doe dit mengsel in een grote ovenschotel en druk stevig aan. Meng de gedroogde kruiden met de parmezaan en strooi over het gerecht. De zongedroogde tomaatjes schikken we er bovenop en we sluiten af met de olijven. Zet 20 min in de oven op 180°C.

Smakelijk!

Andere Voedselzandloper-gerechten vind je hier 

Andere hoofdgerechten vind je hier

5 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*