Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes - Truitjeroermeniet

Ik weet niet hoe het bij jullie gesteld is met het ontbijt, maar bij ons gaat het er vaak nogal hektisch aan toe om de kinderen tijdig klaar te krijgen voor school.

Vandaar dat we ons dan beperken tot een eenvoudige boterham of havermout. Jammer eigenlijk want het ontbijt is met stip mijn favoriete maaltijd. Alleen al de geur van verse koffie doet mij al watertanden. In het weekend ontbijten we dus zeer uitgebreid, lekker lui in de pyjama (die op luie zondagen héééél lang aanblijft). Die weekendontbijtjes kunnen gaan van koffiekoeken en stokbrood tot spek met eieren over verloren brood en pannenkoekjes. In één van mijn gezondheidsvlagen (die vaak de kop op steken maar ook vaak smelten als sneeuw voor de zon bij het zien van een rijkelijk bedekte tafel) maakte ik deze bananenpannenkoekjes die momenteel een echte hype zijn in blogland. Ze zijn écht heerlijk en snel klaar.

Ingrediënten:

1 banaan, 2 eieren, 2 el havermout, 2 tl kaneel, 1 kl lijnzaad, fruit(ik gebruikte hier blauwe bessen, maar ander fruit kan natuurlijk perfect)

Bereiding:

Mix alle ingrediënten. Giet kleine rondjes van het mengsel in een pan met vetstof en bak goudbruin (ik krijg er drie uit per bakbeurt). Bestrooi de pannenkoekjes met blauwe bessen (of ander fruit). 

Smakelijk!

Andere ontbijtideetjes vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*