Auberginekaviaar met ansjovis en rucola

 

Auberginekaviaar met ansjovis en rucola - Truitjeroermeniet.be
Auberginekaviaar met ansjovis en rucola – Truitjeroermeniet.be

Op woensdagavond gaan mijn meisjes naar de atletiektraining en dat geeft mij even de tijd om de veroorzaakte slagvelden op te ruimen en een hapje te bedenken voor Jan en mij met een lekker glaasje wijn erbij. Ik trok de koelkast open en vond een aubergine. Vervolgens viel mijn blik op een bokaaltje zoute ansjovisfilets. Een hapje van auberginekaviaar was in de maak!

Ingredriënten voor 2 personen:

2 aubergines, 6 zoute ansjovisfilets op olijfolie, 1 teentje look, olijfolie, zout, peper en een paar blaadjes rucola

Leg de aubergines in een ovenschaal, prik een aantal gaatjes in de aubergines met behulp van een satéprikker of een vork en zet ongeveer een uur in een oven van 180°C.

Na een uurtje haal je ze uit de oven. Het vruchtvlees is dan helemaal zacht geworden. Verwijder de schil en mix glad met het teentje look, zout, peper en een klein scheutje (truffel)olie.

Schik per bordje 3 ansjovisfilets op de auberginekaviaar en leg wat rucola in het midden.

Wij vonden het echt heerlijk (ik daag alle ansjovishaters uit dit te proberen). Op naar de volgende proefkonijnen!

 

 

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*