Glaasje met avocado, krab en appel-kwarktopping

IMG_0775

Gisteravond hadden we vrienden op bezoek en dan maak ik graag een menuutje klaar. We hadden een supergezellige avond die we gestart zijn met een glaasje bubbels en dit aperitiefglaasje van avocado, krab en appel-kwarktopping. Het receptje komt uit de kersteditie van Njam en was toen al een succes. Succesreceptjes moeten dan ook behouden blijven en geef ik graag mee. Ook de kids lieten niets achter.

Ingrediënten voor 4 pers:

1 rijpe avocado, het sap van 1 citroen, 1 fijngesneden chilipeper, 200 g krabvlees, 1 el mayonaise (ik maakte verse mayonaise maar je kan natuurlijk ook gekochte nemen), 1 el verse kaas (bv. Philadelphia), 1 el plattekaas, 1 sjalot, 1/2 groene appel (in brunoise), een handvol kroepoek, rucola, bieslook, peper en zout

Bereiding:

1. Plet de avocado tot een mousse en voeg het sap van een 1/2 citroen en de chilipeper toe. Kruid met peper en zout.

2. Meng het krabvlees met mayonaise, peper en zout.

3. Meng de verse kaas met de plattekaas, kruid met peper en zout en voeg het sjalotje, de appel en sap van een 1/2 citroen toe.

4. Schik in laagjes in een glaasje. Begin met de avocado, daarbovenop de krab en tenslotte de plattekaas. Bestrooi met wat verkruimelde kroepoek en de verse kruiden.

Smakelijk!

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*