Wortel-linzensoep met kokos

Wortel-linzensoep met kokos – www.truitjeroermeniet.be

Kennen jullie ook die hongerdipjes om 11u ’s ochtends of ’s avonds voor de tv? Ik heb ze in ieder geval wel, de hele tijd door. De kast met snoepjes en snacks is dan wel heel verleidelijk en snel, maar dat gevoel achteraf… Om dit te vermijden voorzie ik zoveel mogelijk in soep. Ik ben gek op soep, het stilt niet alleen de honger, het is nog heerijk ook (als je een soepliefhebber bent tenminste). Dit is echt één van mijn lievelingssoepen, in die mate zelfs dat ik deze wortel-linzensoep dagelijks zou kunnen eten. Dit is eigenlijk zo’n soepje waar iedereen van houdt door de combinatie van zoet met een Aziatische twist. Sommigen zullen misschien wat weigerachtig tegenover de linzen staan, maar dat is absoluut niet nodig, integendeel. Ondanks het feit dat deze soep heel fris van smaak is, zorgen de linzen ervoor dat ze wat dikker is en dus zeker de gaatjes opvullen als je een hongertje voelt opkomen. In combinatie met de kokos, krijg je de smaak van een lekkere curry. Ook mijn dochtertjes zijn er dol op, dus zeker uit te testen voor het hele gezin.

Happiness in a bowl!

Ingrediënten:

 • 1 kg wortelen
 • 1 (rode) ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode chilipeper
 • 200 g (rode) linzen
 • 1 korianderplantje
 • 1 citroengras (of indien je dit echt niet hebt, sap van 1 citroen)
 • 2 liter groentebouillon
 • 2 dl kokosroom of kokosmelk
 • pompoenpitten ter garnering (optioneel, maar zorgt voor de lekkere bite)
 • peper & zout

Bereiding:

 1. Snipper ui en look. Rasp de wortels en snijd in stukjes. Snijd de chilipeper fijn maar verwijder de zaadjes.
 2. Neem een kookpot en fruit ui en look aan. Voeg de chilipeper, de wortelen en het citroengras (citroensap) toe en overgiet met de bouillon. Voeg de linzen en 3/4 van het korianderplantje toe. Het overige 1/4 houden we tot op het einde om de soep te garneren. Laat ongeveer 20 min. garen op een gematigd vuur of tot de linzen zeer gaar zijn.
 3. Voeg na 20 min. de kokosroom of kokosmelk toe en laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
 4. Neem van het vuur en mix de soep goed glad.
 5. Garneer met wat pompoenpitten en koriander.

Smakelijk!

Andere soepen vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*