Gevulde vijgen met mozzarella en Gandaham uit de oven

Gevulde vijgen met mozzarella en Gandaham uit de oven – www.truitjeroermeniet.be

Jippie, de vijgen zijn er weer. Nu ja, dat zijn ze in de meeste supermarkten vaak het hele jaar door maar ze zijn nu volop in het seizoen en dus op hun best. Ik heb ze in ieder geval al heel vaak in mijn winkelmandje gehad en dat zal de komende tijd ook zo zijn. Ben jij ook zo’n fan van vijgen? Stiekem hoop ik van wel want ik heb een aantal gerechtjes klaar waarin vijgen verwerkt zitten en die ongelooflijk lekker zijn. Een warme vijg net uit de oven kan zo ongelooflijk smaken… yum!
Als ik bezoek ontvang, geef ik bij de hapjes steeds een paar nieuwe probeersels maar ook altijd eentje uit het lijstje met hapjes waarop ik steeds kan terugvallen omdat ze in de smaak vallen bij iedereen en makkelijk te maken zijn. Deze gevulde vijgen met mozzarella en Gandaham maak ik in een mum van tijd op voorhand en als het bezoek er is, schuif ik ze eenvoudig in de oven. Een kwartiertje later zitten we te genieten van een heerlijk hapje/voorgerechtje. Al heel wat mensen hebben dit hapje trouwens al door mij geserveerd gekregen en telkens vielen de vijgen in de prijzen. Binnenkort bij jou ook?

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 vijgen
 • 1 bolletje mozzarella
 • 4 sneetjes Gandaham
 • tijm (vers of gedroogd)
 • balsamicocrème (of indien je dit niet hebt is balsamicoazijn ook goed, balsamicocrème is dikker van textuur)
 • een snuifje zout en peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snijd de mozzarellabol in 4 kwartjes.
 3. Neem de vijg. Deze moet mooi rechtop kunnen staan, dus indien dit niet mogelijk is, snijd een heel dun laagje van de onderkant van de vijg. Maak nu kruiselings 2 inkepingen in de bovenkant van de vijg (waar het steeltje zit), maar opgelet, snijd niet tot beneden. (Net ver genoeg om er een mozzarellabolletje in te laten vallen.)
 4. Laat een paar druppeltjes balsamico in de vijg.
 5. Laat nu een stukje mozzarella in de inkeping vallen.
 6. Neem een sneetje Gandaham, zet de vijg erop en wikkel het sneetje errond. Plaats nu elke vijg in een ovenkommetje. Kruid de vijg met de mozzarella met zout, peper en tijm. Werk af met nog een paar druppeltjes balsamico.
 7. Zet ongeveer 10 min. in de oven. Dien meteen op.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*