Kalkoenstoofpotje met wortelen en champignons

Kalkoenstoofpotje met wortelen en champignons - www.truitjeroermeniet.be
Kalkoenstoofpotje met wortelen en champignons – www.truitjeroermeniet.be

Slapeloosheid… heb jij er ook soms last van? Deze nacht was er weer eentje om u tegen te zeggen. Daar waar de hubbie al slaapt als zijn grote teen de matras voelt, lig ik vaak nog uren te woelen en te draaien en veranderen de kleinste futiliteiten ’s nachts soms in ware rampscenario’s. Een mug die een olifant wordt, weet je wel? Op zo’n moment heb ik een heel arsenaal boeken in de aanslag die op mijn nachtkastje liggen. Een slechte gewoonte, ik weet het. Voordeel is dan weer dat het steeds op die momenten is dat ik recepten bedenk, zoals bijvoorbeeld dit kalkoenstoofpotje. Ondanks het feit dat ik eerder een zomer-mens ben, kan ik dan wel weer enorm uitkijken naar stoofpotjes. De kleine oogjes die ik overhield aan deze geweldige nacht, worden dus gelukkig ruimschoots goedgemaakt door de smaken van dit gerecht die ook door mijn huisgenoten heel erg gewaardeerd werden .

TIP 1: Dit gerechtje kan trouwens perfect op de kersttafel als je op het moment zelf niet veel wil doen. (Voor andere feestinspiratie, klik hier)

TIP 2: Liever een feestelijk gevuld kalkoengebraad? Klik hier voor inspiratie.

Ingrediënten:

  • 500 g kalkoenstoofvlees
  • 1 grote rode ui
  • 1 grote teen look
  • 5 wortelen
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 dl gevogelteboillon
  • 1 dl rode wijn (dit kan eventueel ook weggelaten worden)
  • verse tijm
  • verse gember (of indien je dit niet hebt gemberpoeder)
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel kurkuma
  • cayennepeper
  • zout

Bereiding:

  1. Snipper ui en look fijn. Schil de wortelen. Snijd de wortelen en de champignons in plakjes.
  2. Neem een pan en bak het kalkoenstoofvlees mooi bruin.
  3. Intussen nemen we een grote kookpot en daarin stoven we ui, look, wortelen, en champignons aan.
  4. Voeg het kalkoenvlees aan de groenten toe en overgiet met de bouillon en de rode wijn. Doe de gember in een lookpers en knijp deze uit. Voeg deze toe aan het geheel, net zoals de tomatenpuree, het laurierblad, kurkuma, cayennepeper en een snuifje zout. Laat nog 20 min. sudderen op een gemiddeld vuur met het deksel erop.
  5. Serveer. Lekker met quinoa, couscous of rijst.

Op zoek naar meer feestinspiratie, klik hier

Gerechtje opslaan voor later via pinterest? Klik hier

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Leuk! Laat het mij gerust weten in een reactie of via facebook of  Instagram met #truitjeroermeniet. 

 

31 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*