Noedels met paddestoelen en peterseliepesto

Noedels met paddestoelen en peterseliepesto - www.truitjeroermeniet.be
Noedels met paddestoelen en peterseliepesto – www.truitjeroermeniet.be

De timing kon beter, daar ben ik mij ten volle van bewust… Feit is dat hier al weken naarstig gewerkt wordt aan een gloednieuwe blog, of beter, mijn bestaande blog in een gloednieuw jasje. Toen ik pas van start ging met mijn blog, heb ik zomaar het eerste thema gekozen dat mij mooi leek. Nu ik 10 maanden verder zit, na heel veel geleerd te hebben op alle vlakken (mijn eerste foto’s leken wel draken) vond ik dat het ook tijd was om de verpakking volledig aan te passen naar mijn smaak. Dat wil zeggen: licht van kleur met veel foto’s. Korte nachtjes zijn eraan vooraf gegaan met veel uitpluiswerk, irritaties en vloekpartijen maar ook met “oooohs” en “fijn” en “oef”. Aangezien de aanpassingen ook nog eens ’s nachts moesten gebeuren, als niemand online is, kan ik jou nu moe maar voldaan eindelijk het resultaat van die inspanningen tonen.  Ik hoop dat de nieuwe lay-out jullie ook kan bekoren.  Laat gerust weten wat jullie ervan vinden.

De nieuwe “truitjeroermeniet” gaat ook samen met een nieuw receptje, eentje dat je klaarmaakt in een handomdraai. Korte nachtjes vragen om een eenvoudig maar lekker bord, geheel in het teken van het (paddestoelen)seizoen: (soba)noedels met  paddestoelen en peterseliepesto. Ik gebruikte in dit gerecht sobanoedels ofwel boekweitnoedels (en dus tarwe en glutenvrij) maar dit gerechtje kan evengoed met gewone noedels of pasta klaargemaakt worden. Eenvoud kan zo lekker zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 fijngesnipperde sjalotjes, een groot assortiment  paddestoelen (shii-take, boschampignons, oesterzwammen), 300 g (soba)noedels.

Voor de peterseliepesto:

Een handvol peterselie (ongeveer 1 plantje), 1 teentje look, 1 dl olijfolie, sap van een 1/2 citroen, 1 el witte balsamico of witte wijnazijn, 30 g pijnboompitten,  40 g parmezaanse kaas, peper, zout

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten voor de peterseliepesto glad.
  2. Kook de sobanoedels beetgaar.
  3. Fruit sjalotjes en look aan. Voeg de paddestoelen toe en bak kort aan.
  4. Meng de peterseliepesto onder de sobanoedels. Voeg de paddestoelen toe. Werk af met wat parmezaanschilfers en dien op.

 

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*