Panna cotta van venkel met tomatensalsa

Panna cotta van venkel met tomatensalsa - www.truitjeroermeniet.be
Panna cotta van venkel met tomatensalsa – www.truitjeroermeniet.be

Panna cotta is eigenlijk een traditioneel Italiaans dessert maar ik hou meer van hartige versies. Ik testte dit al uit met verschillende groenten en steeds ben ik blij verrast. Deze panna cotta van venkel past perfect voor de zomer. Omdat venkel wonderwel samengaat met tomaat, maakte ik er een lekkere tomatensalsa bij. Het is niet moeilijk te bereiden maar het moet wel een paar uur opstijven in de koelkast. Verwacht je bezoek, dan kan je dit hapje/voorgerechtje gemakkelijk de avond voordien bereiden. Neem het een half uurtje voor het serveren uit de koelkast en klaar.

Steeds leuk als jullie mijn berichtjes een “like” geven 😉

Ingrediënten:

Voor de panna cotta

500 g venkel, 2,5 dl alpro soya cuisine, 2 g agar-agar (te koop in de supermarkt), 2 el citroensap, ½ pepertje, peper & zout

Voor de tomatensalsa:

1 sjalot, 1 tomaat in blokjes, 200 g tomatenstukjes uit blik, 8 plakjes zoete peper, 1 bosje koriander, P&Z

Bereiding:

Panna cotta:

  1. Maak de venkel schoon. Snijd in grove stukken en kook gaar in licht gezouten water waaraan je 1 el citroensap toevoegt. Giet het water weg en voeg de alpro soya cuisine, 1 el citroen, peper en zout toe.
  2. Mix de venkel met de andere ingrediënten fijn.
  3. Giet door een zeef.
  4. Verwarm het geheel opnieuw, voeg de agar-agar toe, laat nog 2 min. meekoken en roer heel goed om.
  5. Giet in mini-ovenschoteltjes of een serveerring (zet er dan wel een schoteltje met kopje bovenop zodat niet alles wegloopt) en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

Tomatensalsa:

Mix alle ingrediënten met uitzondering van de tomaat in blokjes en de koriander (niet té fijn). Voeg de blokjes tomaat toe. Versnipper de koriander en voeg toe aan de salsa.

Serveren:

Doe wat tomatensalsa op een bord. Haal de panna cotta uit de serveerring of het ovenschoteltje en plaats deze bovenop de tomatensalsa.

Andere voorgerechten vind je hier

Andere hapjes vind je hier

Andere voedselzandloper-gerechten vind je hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*