Bavarois van avocado met garnalen

Bavarois van avocado en garnalen – www.truitjeroermeniet.be

Wat heeft die avocado toch geluk, tegenwoordig wordt hij door zoveel mensen aanbeden… In een paar jaar tijd gebombardeerd tot iets dat onmisbaar is in een gezonde levensstijl, vol goede vetten.
Nochtans hoorde ik gisteren nog een kok zeggen: “Weg met die avocado op de boterham, liever een goeie snede vleesbeleg”. Hij zei het wat vragend maar jammer genoeg kon ik het niet eens zijn met hem, want ook al zal je mij niet niet vaak zien met een avocado op mijn boterham, toch ben ik een avocadofan. Als ik ’s avonds voor de televisie “een hongerke voel opkomen” snij ik vaak een halve avocado doormidden om uit te lepelen.

Nu de feestdagen dichterbij komen, wil ik de avocado zeker nog verwerken in een hapje of voorgerechtje. (Ik zie trouwens dat de “kerstkookkriebels” opkomen bij velen want mijn aparte tabje “feestgerecht” wordt steeds drukker bezocht en de hapjes worden ook druk gepind). Met deze bavarois van avocado met garnalen sta je geen uren in de keuken te ploeteren, je maakt het gewoon de dag ervoor en dresseert deze op een bordje op het moment zelf, want wie wil nu die verhalen missen aan de kersttafel, met uitspraken waar het hele verdere jaar mee gelachen kan worden :-))) ?

Ingrediënten voor 4 avocadobavarois:

 • 2 kleinere avocado’s
 • sap van een 1 citroen
 • 2 à 3 gelatineblaadjes (sommige wegen meer dan andere) = 5 g
 • 1 koffielepel mierikswortelpasta
 • 2 dl kokosroom of gewone lichte room
 • 200 g garnalen
 • 4 koffielepels Atlantische zalmviseitjes
 • koriander of eventueel bieslook als je geen koriander lust

Bereiding:

 1. Leg de gelatineblaadjes gedurende 10 min. in een kommetje koud water
 2. Pel de avocado’s, verwijder de pit, mix het vruchtvlees glad en kruid met peper en zout, voeg het sap van een 1/2 citroen toe en een koffielepel mierikswortelpasta (koop je zo in de supermarkt). Meng alles goed.
 3. Verwarm de kokosroom in een pannetje op het vuur, kruid met peper en zout en voeg nog een paar druppeltjes citroen toe. Knijp de gelatineblaadjes in het kommetje koud water goed uit en voeg ze toe aan de warme room. Roer tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
 4. Voeg de kokosroom nu toe aan de fijngemixte avocado’s en roer goed om.
 5. Neem een bord en plaats daarop ronde uitsteekvormpjes of neem een flexibele muffinvorm en verdeel het mengsel over de vormpjes. Zet in de koelkast en laat minstens 5 u opstijven, bij voorkeur een hele nacht.
 6. Ontvorm de avocadobavarois.
 7. Meng de garnalen met fijngesneden koriander of bieslook. Leg garnalen bovenop de avocadobavarois. Werk af met een lepeltje atlantische zalmviseitjes en een takje koriander of bieslook.
 8. Neem minimum een half uurtje voor serveren uit de koelkast.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*