Zachte Thaise viscurry voor het hele gezin

Zachte Thaise viscurry - www.truitjeroermeniet.be
Zachte Thaise viscurry – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben aangekomen op het minst leuke moment van mijn vakantie… de terugreis. De laatste uren gaan in, zucht… Straks zitten we op het vliegtuig naar huis en kunnen we enkel nog terugdenken aan wuivende palmbomen, staalblauwe hemels, azuurblauwe kusten en de lokale culinaire specialiteiten. Maar waar je ook op reis geweest bent, in warme buitenlandse oorden, aan de eigen kust of in je eigen tuin, met deze zachte Thaise viscurry hou je dat vakantiegevoel nog even vast. Dit is echt zo’n heerlijk recept waar je niet genoeg kan van krijgen. Ook de niet-liefhebbers van vis zouden wel eens verrast kunnen zijn. Het is klaar in een mum van tijd en pure verwennerij voor de smaakpapillen. Een aanrader voor het hele gezin.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 g koolvisfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 groen pepertje
  • 2 koffielepels groene currypasta
  • 1 koffielepel citroengraspasta (te koop in de supermarkt bij de Oosterse producten)
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 koffielepels vissaus
  • sap van 1 limoen
  • een handvol verse koriander
  • 2 el olijfolie,
  • peper, zout

Bereiding:

  1. Snijd de vis in blokjes en zet even apart
  2. Doe ui, look, groen pepertje, groene currypasta, citroengraspasta, limoensap, verse koriander en 2 el olijfolie in een blender of keukenrobot en mix tot een puree.
  3. Verwarm de kokosmelk in een pan en voeg de currypuree toe. Voeg nu ook de vissaus toe. Laat heel even inkoken. Proef en kruid nog bij met peper en zout indien nodig. Voeg nu de vis toe. Laat de vis garen gedurende ongeveer 10 min.
  4. Ik serveerde deze viscurry met groene asperges maar broccoli gaat ook perfect. Lekker met rijst.

Zonder rijst is dit recept voedselzandloper proof.

 

Inspiratie: licht gebaseerd op Njam!

 

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere gerechten die voedselzandloper proof zijn vind je hier

 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*