Clafoutis van perziken met geitenkaas – gluten- en suikervrij #voedselzandloper

Clafoutis van perziken met geitenkaas - gluten- en suikervrij - www.truitjeroermeniet.be
Clafoutis van perziken met geitenkaas – gluten- en suikervrij – www.truitjeroermeniet.be

Gluten- en suikervrij en bovendien heerlijk, perfect toch? Eet gerust een extra stuk, je kan genieten zonder schuldgevoelens. Er wordt wel eens gezegd, less is more, dit is daar een perfect voorbeeld van. Met een minimum aan ingrediënten en in een mum van tijd bereid je deze heerlijke clafoutis van perziken. Ik hou enorm van de combinatie zoet-hartig, dus voegde ik er geitenkaas aan toe, waardoor dit zowel een lekker dessert als ontbijt is. Hoe je meer van zoet-zoet, dan kan je gewoon de geitenkaas weglaten. Deze maakte ik ook en is ook erg lekker. Ook voor kinderen is dit een leuk alternatief voor de gesuikerde koffiekoeken op zondagochtend (de mijne aten het in ieder geval met veel smaak op).

Ingrediënten:

3 Jonagold appels, 100 g amandelmeel (te koop in de supermarkt), 3 perziken, 4 eieren, 100 g geitenkaas

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. De jonagold-appels gebruiken we ter vervanging van de suiker. Schil en snijd in stukken en maak zacht op het vuur tot je appelmoes bekomt. Mix glad.  Laat de appelmoes afkoelen (belangrijk!).

3. Meng in een kom de afgekoelde appelmoes met de eieren. Voeg het amandelmeel en de geitenkaas toe. Meng goed met een garde.

4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Snijd de perziken in maantjes en schik in het mengsel.

5. Zet gedurende 20 min. in een oven van 180°C.

Heerlijk!

Andere ontbijt-ideetjes vind je hier

Andere voedselzandlopergerechten vind je hier

 

10 Reacties

  1. Deschoenmaeker

    kun je dit ook koud opdienen ?

  2. Was heel lekker .
    Hoe komt het dat ik de stukjes niet uit mijn vorm kon halen ?
    De bodem was nog heel vochtig . Was geen zicht …maar wel lekker zegden de gasten
    Is er hier een oplossing voor ??

    • Beste Jo, heb je de bodem van de bakplaat eerst bekleed met bakpapier? Dan kan je de clafoutis er zo uitnemen. Bij mij was die helemaal niet vochtig. Of misschien nog 5 minuutjes langer in de oven? De ene oven is immers de andere niet. Ik ben in ieder geval blij dat het gesmaakt heeft.

  3. klinkt lekker, zou je het ook met kwark of creme fraiche kunnen maken ipv geitenkaas (daar zijn ze hier namelijk niet zo dol op )

  4. heb je al eens een ander soort meel geprobeerd? Amandelmeel vind ik veel te duur. Zeker als je grotere porties wilt maken.

    • Dag Anneke, dit gerechtje heb ik nog niet geprobeerd met andere meelsoorten omdat het toch een licht zoete smaak moet hebben. Volgens mij komt de smaak niet tot zijn recht met pakweg boekweitmeel. Maar ik sta altijd open voor suggesties.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*